to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 08.08.2015

Οικονομία

Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών - Συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΟΙΠ

Μετά την χτεσινή μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σήμερα νέα συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι - Νωρίτερα είχε συνεδριάσει στις 11.00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου -


Νεότερη Ενημέρωση  

16:10 Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνεδριάζει από τις 11.00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επίτευξη συμφωνίας.

Ενημέρωση 09:00 Περίπου ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο χώρο διαμονής των θεσμών.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν την Κυριακή στις 14.00 νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

___________________________________________________________________________

Ενημέρωση 00:10 Σε εξέλιξη ήταν έως και τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 στο χώρο διαμονής των εκπροσώπων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, το κλίμα στις συνομιλίες είναι καλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν αύριο Κυριακή εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

___________________________________________________________________________

Γ. Σταθάκης: «Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag», οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωση.

 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «οι θεσμοί βλέπουν μια ρεαλιστική πιθανότητα για συνεννόηση ως την Τρίτη σε μια συμφωνία επί της αρχής».

___________________________________________________________________

Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται επίσης: 

1) το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, 

2) τα «κόκκινα» δάνεια, 

3) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα της 

4) πρόωρης συνταξιοδότησης.

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική, την Παρασκευή.

Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν τους φορολογούμενους». Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι: «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Συμφωνία μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο στον ορίζοντα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)