to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 17.06.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Στο μικροσκόπιο εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων από όλο τον κόσμο βρίσκονται οι κάλπες που έχουν ανοίξει από το πρωί στην Ελλάδα. «Η Αθήνα αναζητά το λιγότερο κακό» γράφει η ισπανική «El Pais», η οποία μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες είχε παρουσιάσει τα πολιτικά προφίλ των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.


«Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες ταπεινωμένοι, αλλά και απηυδισμένοι από τις απειλές για το τι θα συμβεί, αν κερδίσει η Αριστερά» γράφει χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημειώνει ότι η απόφαση των Ελλήνων θα καθορίσει το μέλλον της χώρας τους, αλλά και της Ευρωζώνης συνολικότερα.

H συντηρητική εφημερίδα «ABC», γράφει σε λίγο διαφορετικό τόνο: «δεύτερη ευκαιρία για τους Έλληνες να σχηματίσουν κυβέρνηση»

«Κάλπες για δεύτερη φορά σε έξι εβδομάδες στην Ελλάδα σε μια αναμέτρηση που ενδεχομένως να κρίνει το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη» παρατηρεί το BBC.

Eκτεταμένη η αναφορά, οι συνεντεύξεις και τα κύρια άρθρα του βρετανικού «Guardian», για μια αναμέτρηση κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, όπως παρατηρεί.

Στο γαλλικό Τύπο κυριαρχούν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: ο δεύτερος γύρος των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και οι ελληνικές εκλογές.

«Η κρίση που βασανίζει την Ελλάδα είναι εξίσου πολιτική όσο και οικονομική» παρατηρεί ο «Monde».

«H Ελλάδα ψηφίζει για το πολιτικό της μέλλον» γράφει η «Figaro», σημειώνοντας ότι οι κάλπες μπορεί να μην φέρουν την πολυπόθητη πολιτική ισορροπία.

Οι κάλπες άνοιξαν στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει το μέλλον του ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως η «καταχρεωμένη Ελλάδα» αποφασίζει εάν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ή να βγει από το κοινό νόμισμα, προκαλώντας ενδεχομένως τη διάλυση της Ευρωζώνης στο σύνολό της.

Προβλέψεις και σενάρια για το τι θα συμβεί αν κερδίσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο γερμανικός «Welt», παρατηρώντας ότι ενώ οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, οι επενδυτές τρέμουν.

Aπαισιοδοξία στο πρωτοσέλιδο των «New York Τimes»: οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, ενώ παραμένει ο φόβος ότι κανείς δεν θα κερδίσει με την έννοια της τιτάνιας προσπάθεια που απαιτείται για την επίλυση των τεράστιων οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων της χώρας.

Οι Έλληνες πάνε πάλι στις κάλπες σε μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει την πορεία της χώρας στο Ευρώ, αλλά και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, παρατηρεί το CNN.

Παράλληλα, παραθέτει και ένα είδος ερωτήσεων-απαντήσεων για το τι διακυβεύεται, ποιος μπορεί να κερδίσει, τα σενάρια της επόμενης ημέρας και για το αν η χώρα εξακολουθεί να κινδυνεύει να βγει από το Ευρώ. Η απάντηση σε αυτό το τελευταίο είναι καταφατική...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)