to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 03.04.2014

πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

Κοινωνία

Τα διεθνή ΜΜΕ για το κρεσέντο αυταρχισμού: «Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις»

Το γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων και η επέμβαση της αστυνομίας κατά τη σύνοδο του Ecofin στην Αθήνα


Δίνουμε συνοπτικά μερικές ανταποκρίσεις ξένων ΜΜΕ για την απαγόρευση και την επίθεση των αστυνομικών στους διαδηλωτές, ενώ στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του Reuters που αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία απαγόρευσε για άλλη μια φορά τις διαδηλώσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της ΕΕ στην Αθήνα:

 
 
 
 
 
Το BBC, με ανταπόκριση απο την Αθήνα.
 
 
 
VIDEO του EURONEWS
 
 
 


 

 



Το ιταλικό πρακτορείο ANSA
 



Το αμερικάνικο FOX News αναμεταδίδει την ανταπόκριση του Associated Press σχετικά με την απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας, κατά των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

 




Το επίσης αμερικάνικο δίκτυο NBC...
 



...με φωτορεπορτάζ.

 




Απο την άλλη μεριά, από την Τεχεράνη και το Ιράνικο PRESS TV...
 



...και με ανταπόκριση απο την Αθήνα για την απαγόρευση, που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων.
 




Belfast Telegraph, με ανάρτηση video της αστυνομικής επίθεσης στην ηλεκτρονική της έκδοση
 




Καθώς και το International Business Times, με πλούσιο φωτορεπορτάζ.

 



Αίσθηση διεθνώς έχει προκαλέσει το φωτορεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.
 




 



 

 


 


 


 



 



 



 



 




 




 




 



 




Η ανταπόκριση του Reuters μεταφρασμένη, το αγγλικό κείμενο ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης.


Η ελληνική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της ΕΕ στην Αθήνα


ΑΘΗΝΑ Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014


(Reuters) - Η Ελληνική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα θα φιλοξενεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη και την Τετάρτη, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.



Θα απαγορευτεί στους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται ή να διαδηλώνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Συντάγματος που βρίσκεται περιμετρικά του κοινοβουλίου, το επίκεντρο των συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων bailout της χώρας.



Η Αθήνα έχει θέσει σε εφαρμογή τέτοιου είδους απαγορεύσεις αρκετές φορές στο παρελθόν, όπωςόταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Γερμανίδα καγκελάριοςΆνγκελα Μέρκελ πραγματοποιούσαν επισκέψεις υψηλού επιπέδου στην ελληνική πρωτεύουσα. ΟΣόιμπλε είναι μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας.


Το αντιευρωπαϊκό αίσθημα έχει αυξηθεί στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, για την οποία πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση και τους δανειστές της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επιδείνωση της με αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών. 


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δήλωσαν ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη το βράδυ.


Περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες ενήλικες είναι χωρίς δουλειά, συμπεριλαμβανομένου πάνω από το ήμισυ των ατόμων ηλικίας κάτω των 25 ετών. 


«Πρέπει να αντιδράσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης, ότι οι Έλληνες συναινούν στα μέτρα της τρόικας», δήλωσε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της. 


Οι πρόσφατες διαδηλώσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεθυμάνει, με την χαμηλή προσέλευση να έχεικατηγορηθεί ως μια αυξανόμενη διάθεση παραίτησης και κόπωσης των Ελλήνων.



Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού πέρασε δύσκολα ένα αμφιλεγόμενονομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις για να κατευνάσει την ΕΕ και το ΔΝΤ και να εξασφαλίσει τιςενισχύσεις του bailout.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Τρίτηςαναμένεται να επανεξετάσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να θέσουν έναχρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των κεφαλαίων.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)