to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 26.11.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Τα αντιπλημμυρικά που υλοποίησε και δρομολόγησε η Δούρου και η κυβέρνηση Ν.Δ. κάνει πως δεν βλέπει

Στην παραπληροφόρηση που εξαπολύουν από χθες όπου η κυβέρνηση δια των υπουργών της όπως και τα φίλια μέσα της ότι δήθεν δεν είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα της Διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Μεγαρέων απαντούν πηγές από τη Δύναμη Ζωής.


Συνολικά τα αντιπλημμυρικά έργα της Δυτικής Αττικής που ενέταξε στον Προϋπολογισμό της και στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και δρομολόγησε η Διοίκηση Δούρου είναι 21, προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ. Ορισμένα από αυτά, όπως για παράδειγμα αυτά στη Μάνδρα – Ρέματα Αγ.Αικατερίνη και Σούρες (που δέχθηκε και αυτή χθες μεγάλη βροχόπτωση), βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους (σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι πλέον λειτουργικά ως αντιπλημμυρικά).

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον δήμο Μεγαρέων όπου ανήκει η περιοχή της Κινέτας, μιλάμε για : α) την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου, έργο που έχει ξεκινήσει, προϋπολογισμού 5.6 εκατομμυρίων ευρώ. β) Τη διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 4.4 εκατ. Ευρώ, και γ) μόλις ολοκληρωθεί η διευθέτηση του τμήματος του χειμάρρου Αγίας Παρασκευής, πρέπει να προχωρήσει η εκτροπή μέρους της παροχής του προς τον χείμαρρο Μαυράτζα, με κλειστή διατομή – έργο προϋπολογισμού 2.1 εκ.

Έχουμε επίσης τον ορισμό τεχνικού συμβούλου για εκπόνηση μελέτης για έργο στο ρέμα Καμάρες Μεγάρων.

Επιπλέον αμέσως μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να χρηματοδοτήσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (διότι αυτή έχει την αρμοδιότητα για ορεινούς όγκους και την ορεινή κοίτη των ρεμάτων) για τα απαραίτητα έργα, ανάσχεσης και αντιδιαβρωτικά, με το ποσό των 13.5 εκατομμυρίων ευρώ. Η σχετική πρόταση της Διοίκησης Δούρου εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, στις 6 Σεπτεμβρίου 2018. Τα έργα αυτά είναι σήμερα υπό υλοποίηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα ρέματα που φούσκωσαν, όπως της Πίκας, είχαν εγκαίρως καθαριστεί με ενεργές εργολαβίες από τη Διοίκηση Δούρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)