to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 03.04.2015

Κοινωνία

Τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από τα μάτια των παιδιών του πρώτου Δημοτικού Βαρθολομιού Ηλείας (βίντεο)

Η ΣΤ' τάξη του πρώτου Δημοτικού σχολείου Βαρθολομιού Ηλείας παρουσίασε ένα συγκινητικό βίντεο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Φιλοξενούμε το βίντεο, ελπίζοντας το παράδειγμα δημιουργικότητας παιδιών και δασκάλων να βρει αμέτρητους μιμητές, ώστε και η καθημερινή ειδησεογραφία του τόπου και κυρίως η καθημερινότητα των ανθρώπων που ζούνε σε αυτόν, να γίνουν όσο φωτεινά είναι αυτά τα παιδιά.

Το κείμενο των παιδιών

Είμαστε οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού. 

Καθ' όλη τη διάρκεια των σχολικών μαθημάτων αναφερόμασταν συχνά σε δυο λέξεις. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.  Δυο λέξεις που καλά καλά δεν ξέρουμε τον ορισμό. 

Αρχίσαμε λοιπόν να εξερευνούμε λίγο βαθύτερα το θέμα. Ρωτήσαμε τους δασκάλους μας, τους γονείς μας, ψάξαμε στο διαδίκτυο... Παντού οι ίδιες απαντήσεις. Δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη θρησκεία, στην υγεία, ισότητα των  φύλων και φυλών... 

Τι πραγματικά όμως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;  Είναι τα δικαιώματα που έχεις επειδή απλά γεννήθηκες άνθρωπος.  Ο τρόπος που σου αξίζει να σου φέρονται αλλά και να φέρεσαι στην κοινωνία των ανθρώπων. 

Δεν είναι κάτι αποκομμένο από την καθημερινότητα μας. Δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι οι επιλογές που κάνουμε καθημερινά ως ανθρώπινα όντα. Είμαστε όλοι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα που αν σπάσει πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να την ενώσουμε.

Μόνο όταν καταλάβουμε βαθιά ότι οι επιλογές μας στο σχολείο, στο γραφείο, στο ίδιο μας το  σπίτι επηρεάζουν τους γύρω μας , τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ίσως καταφέρουμε τελικά να ζούμε αρμονικά.

Αποτέλεσμα της αναζήτησης αυτής, είναι το βίντεο που θα παρουσιάσουμε, στο οποίο μας βοήθησαν η δασκάλα της τάξης μας κα. Διολή Μαρία, ο καθηγητής Πληροφορικής κος. Μηχανός Παναγιώτης και ο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κος. Κωνσταντόπουλος Αλέξιος.

Επίσης το ταξίδι στον κόσμο των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτέλεσε έμπνευση για τη συγγραφή των στίχων του τραγουδιού από τις μαθήτριες Αλεξοπούλου Αντωνία-Ελένη και Ανδριανοπούλου Ανθή, το οποίο μελοποίησε η καθηγήτρια Μουσικής Σαλαμπάση Χρύσα και το ηχογραφήσαμε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΙΟΝΙΟΝ FM.

Είναι το τραγούδι που θα ακούσετε στο βίντεό μας.

Όλοι μαζί σαν ομάδα δουλέψαμε και δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο με πολλή αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διευθύντρια του Σχολείου μας, κα. Καλημέρη Ουρανία, για την υποστήριξή της σ' αυτό το εγχείρημά μας.

Ευχόμαστε να σας συγκινήσει το ίδιο όπως και εμάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)