to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 28.12.2018

Πολιτική

Τα «αλλιώτικα παιδιά» οδηγούνται από την αλληλεγγύη: Μήνυμα του Νάσου Ηλιόπουλου για την υπόθεση Ζακ

Με αφορμή το νέο τραγούδι του Π. Παυλίδη για τον Ζακ Κωστόπουλο αλλά και τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση, ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, επανέρχεται στη σημασία της μνήμης και της αλληλεγγύης κόντρα στη νεοφασιστική ολίσθηση


Tο καινούργιο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη, "Ενα αλλιώτικο παιδάκι", το οποίο και δημοσίευσε νωρίτερα η σελίδα της πρωτοβουλίας Justice for Zak/Zackie, σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

O N. Ηλιόπουλος έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για την υπόθεση και τη σημασία της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στεκόμενος ιδιαίτερα στο ρόλο της πολιτικής δράσης και του κινήματος αλληλεγγύης κόντρα στην νεοφασιστική ολίσθηση μέρους της κοινωνίας.

Ειδικά σε μια μέρα όπου υπήρξαν τόσο σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας, με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να προτείνει πολύ βαριές τιμωρίες κατά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν και την οικογένεια με τη σειρά της να καταθέτει μήνυση εναντίων τους, ο υφυπουργός και υποψήφιος δήμαρχος, τονίζει για άλλη μια φορά, τον παράγοντα του φόβου ο οποίος καθοδηγεί το μίσος.

Η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

«Ένα παιδί χτυπήθηκε μέχρι θανάτου, δύο δρόμους πάνω από την Ομόνοια. Η δολοφονία του συνεχίστηκε στα μιντιακά δικαστήρια, ανάμεσα σε τηλεοπτικά παράθυρα και γκάλοπ μίσους. O Zak ήταν διαφορετικός, ήταν αλλιώτικος από τους διώκτες του και τους χειροκροτητές τους, όχι μόνο λόγω των ταυτοτήτων του, αλλά γιατί εκείνοι οδηγούνται από το μίσος. Τα αλλιώτικα παιδιά, από την αλληλεγγύη».

Το τραύμα παραμένει ανοιχτό, o Pavlos Pavlidis και η Marina Danezi, κάνουν "- για λίγο - να μη νοιώθεται η πληγή."

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ενα αλλιώτικο παιδάκι»: Το αιχμηρό τραγούδι του Παύλου Παυλίδη για τον Ζακ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)