to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα 100 χρόνια του γιορτάζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου την Επιστημονική Συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων του διεθνούς δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (Ε.Ι.Παστέρ) γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του και, με αυτή την αφορμή, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου την Επιστημονική Συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων του διεθνούς δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ.

Στη Συνάντηση συμμετέχουν ο διευθυντής και στελέχη του διεθνούς δικτύου των Ινστιτούτων Παστέρ και του Υπουργείου Υγείας της Γαλλίας, καθώς επίσης οι διευθυντές και επιστήμονες των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Παστέρ της Ελλάδας, Γαλλίας (Παρίσι και Λιλ), Βελγίου, Βουλγαρίας, Ιταλίας και Ρωσίας.

Αντικείμενο της εκδήλωσης αποτελούν οι νέες τεχνολογίες και οι επιστημονικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Παστέρ, οι δυνατότητες ανταλλαγής και μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του διεθνούς δικτύου, καθώς επίσης η αντιμετώπιση διαφόρων διεθνών θεμάτων που απασχολούν τη δημόσια υγεία.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, που ιδρύθηκε το 1919, αποτελεί το αρχαιότερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας στον τομέα της βιοϊατρικής έρευνας και της δημόσιας υγείας, έχοντας κληθεί στη διάρκεια αυτού του αιώνα λειτουργίας του να συνδράμει σε καίρια ζητήματα δημόσιας υγείας και υποστήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Ο αντιφυματικός εμβολιασμός, η εξάλειψη του τύφου, η υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, η ετήσια εργαστηριακή επιτήρηση των επιδημιών γρίπης και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, ο έλεγχος της ανάπτυξης αντοχής στα αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα είναι μερικές από τις δράσεις του.

Σήμερα η έρευνα στο Ε.Ι.Παστέρ επικεντρώνεται στη μελέτη των λοιμωδών, ανοσολογικών και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής για την κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών τη;ς παθογένεσης και με στόχο την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων. Επίσης συμβάλλει στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων για την ενίσχυση του εγχώριου ερευνητικού δυναμικού στο πεδίο της βιοϊατρικής έρευνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)