to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:40 | 19.11.2018

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Υποκριτική η στάση της ΝΔ και του Α. Γεωργιάδη για τις συντάξεις

Υποκριτική χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος τη στάση της ΝΔ και του Α. Γεωργιάδη αναφορικά με τις συντάξεις


Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο Υφυπουργός τόνισε:

  • «Η ΝΔ διά του κ. Μητσοτάκη, διαφόρων στελεχών αλλά και του ίδιου του Α. Γεωργιάδη είχε πει - τελευταία φορά την άνοιξη του 2018 - ότι «οι περικοπές των συντάξεων θα γίνουν διότι είναι νόμος του κράτους». Και ότι «η ΝΔ θα τηρήσει με συνέπεια αυτή τη δέσμευση για την περικοπή των συντάξεων». Επομένως είναι εντελώς υποκριτικό – ο ταρτουφισμός που έλεγα στη Βουλή ότι διακρίνει τη ΝΔ – να εμφανίζεται ως προστάτης του κόσμου που έχει πλήξει τόσες φορές. Η ΝΔ έχει προαναγγείλει τεράστια περικοπή συντάξεων. Αν συμβεί αυτό που λέει, δηλαδή να μείνει στο δημόσιο μόνο η κύρια σύνταξη με οριζόντια μείωση των εισφορών από 20% σε 15%, θα προκύψει έλλειμμα 2 δις ευρώ ετησίως και περικοπή των συντάξεων που διασώσαμε από περικοπές. Και οι επικουρικές υποβαθμίζονται στον πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης χωρίς καμία προστασία. Τεμαχίζονται οι ασφαλισμένοι στους «νέους» που θα μπουν σε φορείς ιδιωτικού χαρακτήρα και θα απομείνουν πίσω οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι οι οποίοι θα έχουν τη μοίρα των εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας οι οποίοι δεν λαμβάνουν σύνταξη από το Δεκέμβριο του 2017».

Σχετικά με την κριτική που επίσης ασκεί η ΝΔ για το ύψος των συντάξεων που θα απονέμονται στο μέλλον, μετά τη μείωση των εισφορών των μη μισθωτών που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Υφυπουργός τόνισε ότι «με το ν. 4387/16 υπάρχει ανταπόδοση και αναλογικότητα. Οσοι καταβάλλουν υψηλές εισφορές έχουν αντίκρισμα στο ποσό της σύνταξης. Είναι ένα δίκαιο σύστημα». Και συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν, κάποιος επιθυμεί, μπορεί να καταβάλλει υψηλότερες εισφορές. Υπάρχει σχετική δυνατότητα με διάταξη που ζήτησαν οι φορείς των μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Η διάταξη αυτή ισχύει, ήδη, από το Σεπτέμβριο του 2017».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)