to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:01 | 05.11.2018

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων (βίντεο)

Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ


   Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, για να σημειώσει ότι πρέπει να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια εναντίον των συνταξιούχων.

   Ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , Γιώργο Κουτρουμάνη, ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό. «Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

   Τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.

Αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις μας ζητούν να γυρίσουμε τα ποσά που εκείνοι έκοψαν

Ο Τ. Πετρόπουλος προανήγγειλε μείωση των εισφορών από τον Ιανουάριο που "αφορά τις υψηλές εισφορές που καταβάλλουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες".

Ζήτησε επίσης την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να περιοριστούν εργατολόγοι που δεν είναι δικηγόροι και παραπλανούν τους συνταξιούχους για τη διεκδίκηση αναδρομικών μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι "οι δικηγορικοί σύλλογοι πρέπει να ασχοληθούν με το αν κάποιοι δηλώνουν εργατολόγοι χωρίς να είναι ή μήπως δεν είναι καν δικηγόροι, γιατί κάποιων το όνομα δεν υπάρχει σε καμία νομολογία".

Ο κ. Πετρόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στο ΣτΕ λέγοντας ότι "τελικά δεν θα πάει κόντρα στον εαυτό του, δηλαδή κόντρα στην απόφαση ότι ήταν συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων που έγιναν με τους νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση".

Σχετικά με το ενδεχόμενο να επιδικαστεί η συνολική επιστροφή αναδρομικών 11,5 δισ στους συνταξιούχους 

"Αν θα υπάρξει ποσό που θα πληρωθεί, ποιο και πότε, θα φανεί όταν γίνουν οι δίκες. Εμείς δεν θέλαμε ποτέ αυτή την κατάντια, αλλά γι αυτή την κατάντια ευθύνεται η μεγάλη ύφεση. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, δεν θα υπάρξει αυτή η επιβάρυνση. Κάθε περικοπή ήταν άδικη. Αλλά είναι τρελό να ζητούν αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις από την κυβέρνησή μας να επιστρέψει τα ποσά που οι ίδιοι έκοψαν. Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά δεν πιθανολογώ ότι το ΣτΕ θα ακυρώσει τον εαυτό του". Ο Πετρόπουλος προανήγγειλε μείωση των εισφορών από τον Ιανουάριο που "αφορά τις υψηλές εισφορές που καταβάλλουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και News 247

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)