to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 22.08.2018

Οικονομία

Τ. Πετρόπουλος: Προς πλεόνασμα περίπου 1,5 δισ. ευρώ φέτος στον ΕΦΚΑ

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση , το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά, και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις»


Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αν.Πετρόπουλου «Στο Κόκκινο», την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018:

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση , το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά, και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις»

  • «Ως αρμόδιος υφυπουργός, είχα μιλήσει για τη δυνατότητα να μην γίνουν  περικοπές των συντάξεων όταν  όλοι χλεύαζαν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όταν προέβλεπαν την κατάρρευσή του, ότι δεν θα δίνονται συντάξεις… Ολα αυτά που ξεχνιούνται με τον καιρό, αλλά, πρέπει να θυμόμαστε. Εκείνοι μιλούσαν για τρομακτικά ελλείμματα, εμείς με τα αποτελέσματα που έχουμε δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, τέτοιο μάλιστα που επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις».

• «Εχουμε πλεόνασμα επταμήνου (Ιανουάριος-Ιούλιος 2018) κοντά στα 650 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, αύξηση εσόδων από τις εισφορές των μισθωτών, καλύτερη επίδοση από ρυθμίσεις οφειλών αλλά και καλύτερη απόδοση της περιουσίας. Τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε πλεόνασμα που θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ. Ξεπερνά  το προϋπολογισμένο πλεόνασμα που εμείς οι ίδιοι είχαμε ορίσει για το 2018 και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται, σε βελτιωμένη μορφή, ώστε να έχουμε καλύτερη μόχλευση στην οικονομία».

  •  «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά σε κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά, και για τη διαχείριση θεμάτων φορολογικής πολιτικής με ελαφρύνσεις καθώς και να δώσουμε ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων και του λαού γενικά. Αυτά θα ανακοινωθούν». 

• «Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή με επιδόσεις θετικές για τον λαό και την οικονομία… Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε, να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μια κυβέρνηση  σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, αποδοτικές για τον λαό και την προοπτική μίας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης». 

Ο Υφυπουργός σχολιάζοντας την «επιθετική» στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε: «Είναι να απορεί κανείς πώς το άνοιγμα στο μέλλον με έναν τρόπο ελπιδοφόρο,  αντιμετωπίζεται επιθετικά από το σύνολο, σχεδόν,  των πολιτικών δυνάμεων». «Όταν όλοι χαίρονται, εκείνοι στεναχωρούνται» είπε, στιγματίζοντας την επιλογή των «ίσων αποστάσεων»  που τηρούν ορισμένοι:  «Δεν μπορεί να κρατάς την ίδια απόσταση με εκείνους που οδήγησαν στην κατάρρευση ή να λες ότι δεν είμαι με κανέναν. Το “δεν είμαι με κανέναν” είναι εναντίον της πολιτικής που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα», κατέληξε. 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)