to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 12.07.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Η εγκύκλιος που καταργεί η ΝΔ έδινε τη δυνατότητα στους μετανάστες να αντιμετωπίζονται ισότιμα (βίντεο)

Ο πρώην υφυπουργός υπενθύμισε ότι «ο κ. Βρούτσης στην παρθενική του ομιλία ως υπουργός Εργασίας το 2012 είχε πει για "σύνταξη σε μία ημέρα εντός ενός έτους", πράγμα το οποίο δε συνέβη ποτέ»


«Ξαφνιάστηκα με την είδηση ότι τους καταργούν τη δυνατότητα να έχουν ΑΜΚΑ, να δουλεύουν, και να έχουν περίθαλψη», δηλώνει ο Τάσος Πετρόπουλος αναφορικά με την απόφαση του Γ. Βρούτση να ανακαλέσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία επιταχύνεται η απόδοση του ΑΜΚΑ σε μετανάστες.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «η εγκύκλιος έδινε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ισότιμα με όσους κατοικούν στη χώρα, όπως επιβάλει το Σύνταγμα. Περίμενα τουλάχιστον ότι θα ήταν άλλη η στάση της νέας κυβέρνησης».


Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο πρώην υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι «κάναμε τα πάντα για να βγαίνουν γρηγορότερα. Παραλάβαμε 168.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2015. Οι επικουρικές είχαν να δοθούν από τον Σεπτέμβριο του 2013», σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Μηταράκη ότι δεν υπάρχει ακριβές νούμερο για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε ότι «είχαμε φτάσει τις 40.000 πριν 3 μήνες και τώρα είναι 50.000 λόγω εσωτερικών διεργασιών στο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ».

«Πρέπει να πούμε ότι η πορεία των συντάξεων ήταν ταχύτατη σε σχέση με τις εκκρεμότητες» πρόσθεσε ο πρώην υφυπουργός και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η σημερινή ηγεσία του υπουργείο Εργασίας σκέφτηκε να φτιάξει μια εικόνα καθυστέρησης ώστε να δικαιολογήσει τη μελλοντική καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων».

Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός υπενθύμισε ότι «ο κ. Βρούτσης στην παρθενική του ομιλία ως υπουργός Εργασίας το 2012 είχε πει για "σύνταξη σε μία ημέρα εντός ενός έτους", πράγμα το οποίο δε συνέβη ποτέ».

Ακόμα, ο Τ.Πετρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «οι συντάξεις μετά το 2017 βγαίνουν πολύ ποιο σύντομα από τις παλιές», προκάλεσε τον κ. Μηταράκη να κάνει πράξη τις απειλές, που σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό είχε εξαπολύσει στο παρελθόν, και να «πάει στον εισαγγελέα με τεκμήρια για τις "λαθροχειρίες" μου και της υπουργού στις συντάξεις».

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση δείχνει καταστροφή, ότι «πήραμε μέχρι και τις μπαταρίες από τα τηλεχειριστήρια των air condition. Εμείς παραλάβαμε χάος το 2015. Ακούω ξήλωμα από πλευράς ΝΔ και όχι χτίσιμο», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις νέες ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η ΝΔ για τις 120 δόσεις, ο Τ.Πετρόπουλος τόνισε ότι η μείωση των εισφορών των συνεπών εργοδοτών, που είπε η ΝΔ, αφορά χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων.

Επιπλέον για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, μία οφειλή των 70.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία μειώνεται στις 17.000 ευρώ.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα ο Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε ότι «ήδη έχει αρχίσει το ξήλωμα των μέτρων που θεσπίσαμε», προσθέτοντας σε σχέση με την πρόταση της ΝΔ ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν γίνεται διάκριση μεταξύ κύριας και επικουρικής σύνταξης. Γίνεται ρητή αναφορά σε υποχρεωτικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και θα χρειαστεί αναθεώρηση τους Συντάγματος, «γεγονός το οποίο δεν είναι εύκολο να συμβεί».

Τέλος ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει βάσιμη, τεκμηριωμένη και προγραμματική αντιπολίτευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)