to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 23.03.2018

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος για τα «ΝΕΑ»: Θυμήθηκαν τη δημοσιογραφία του «Νερού του Καματερού»

«Δεν είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος να μην ερευνά» τόνισε ο Υπουργός «εγκαλούμαι εγώ με ένα πρωτοσέλιδο (μιας εφημερίδας) που μιλούσε για το νερό του Καματερού πριν κάποια χρόνια. Φαίνεται θυμήθηκε αυτόν τον τρόπο να λειτουργεί και εκτελεί εντολές σε πρόσωπα και πολιτικές» είπε χαρακτηριστικά.


Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που τον κατηγορούσε για φωτογραφική τροπολογία υπέρ του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα.

«Δεν είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος να μην ερευνά» τόνισε ο Υπουργός «εγκαλούμαι εγώ με ένα πρωτοσέλιδο (μιας εφημερίδας) που μιλούσε για το νερό του Καματερού πριν κάποια χρόνια. Φαίνεται θυμήθηκε αυτόν τον τρόπο να λειτουργεί και εκτελεί εντολές σε πρόσωπα και πολιτικές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Πετρόπουλος εξήγησε ότι σύμφωνα με διεθνή συνθήκη το Ευρωσύστημα απαγορεύει οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στις συντάξεις τηςΤράπεζας της Ελλάδας. Αυτό έχει κατοχυρωθεί με νόμο από το 2010 ενώ από το 2011 ο εκάστοτε Υπουργός δεν μπορεί να κυρώσει ούτε το ΔΣ του ασφαλιστικού φορέα της Τράπεζας της Ελλάδας το οποίο πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα έναντι κάθε Κυβέρνησης. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση «από ό,τι είδα και από την ανακοίνωση του κ. Μπαλαούρα εκείνος έχει μεγαλύτερη μείωση στην σύνταξή του δηλαδή 70% αντί για το 60% της δικής μου εγκυκλίου» σημείωσε με έκπληξη ο υφυπουργός.

Ο Τάσος Πετρόπουλος επεσήμανε ότι με την συγκεκριμένη εγκύκλιο όσοι δεν είναι αγρότες και έχουν εισόδημα από αγροτική παραγωγή έως του ποσού των 4900 χιλάδων ευρώ απαλλάσσονται πλήρως από τις εισφορές και ειδικά για τους συνταξιούχους δεν περικόπτεται ούτε ποσοστό από την σύνταξή τους.

Τέλος ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αιτήσεις για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων στις επικουρικές, όπως τους προτρέπουν διάφοροι, γιατί αυτό θα γίνει αυτόματα από το σύστημα, «όπως πέρυσι επιστρέψαμε τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ έτσι θα επιστρέψουμε αυτά τα ποσά και θα το κάνουμε σύντομα» διαβεβαίωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)