to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 19.11.2018

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Εξασφαλίζεται ισότιμη μεταχείριση όλων των συνταξιούχων, παλιές και νέες συντάξεις συναντώνται σταδιακά

«Ο ν. 4387/16 εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των συνταξιούχων καθώς παλιές και νέες συντάξεις συναντώνται σταδιακά» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλή


Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου στο Κανάλι της Βουλής:

«Ο ν. 4387/16 εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των συνταξιούχων καθώς παλιές και νέες συντάξεις συναντώνται σταδιακά». Αυτό υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής. Όπως υπογράμμισε ο Υφυπουργός, ο Ν. 4387/16 προβλέπει χρόνο προσαρμογής και  σταδιακή εξίσωση των «παλαιών» (πριν από τις 12/5/2016) και των «νέων» συντάξεων (μετά τις 12/5/2016) από 1/1/2019. Συγκεκριμένα:

  • Αν το καταβαλλόμενο ποσό των παλαιών συντάξεων είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει των νέων διατάξεων, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται αφού η Κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή συντάξεων από την 1/1/2019. περικοπές.  Διατηρείται το ποσό ως προσωπική διαφορά συμψηφιζόμενο κατ’ έτος μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, που θα διαμορφώνεται κατά το ήμισυ του ρυθμού μεταβολής του ΑΕΠ και κατά το ήμισυ της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή .

  • Αν  το καταβαλλόμενο ποσό των «παλαιών» συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους, τότε αυτό προσαυξάνεται κατά το ένα πέμπτο της διαφοράς σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε ετών.  

«Οσοι παρακινούν νέους συνταξιούχους να υποβάλουν αγωγές είναι σαν να ζητούν να μην δοθούν αυξήσεις σε εκείνους για τους οποίους προκύπτει αύξηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα φαινόμενο κοινωνικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί και το οποίο καταρρίπτει όσα έλεγε η αντιπολίτευση ότι τα επεισόδια δήθεν υποκινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ». Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα σχέσεων κράτους – εκκλησίας, ο Υφυπουργός τόνισε ότι «υπάρχουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στο κράτος και στην εκκλησία». «Με αυτό το δεδομένο θα ήταν αντιφατικό να παραιτηθεί το κράτος από τη νομοθετική εξουσία που έχει», κατέληξε.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)