to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 01.07.2019

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Άρση ασφαλιστικής ενημερότητας της Εθνικής Τράπεζας λόγω εισφοροδιαφυγής (ηχητικό)

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να αφαιρέσει μισθούς για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις, εμείς αφαιρέσαμε φόρους, αφαιρέσαμε χρέη προς τα Ταμεία … 8 δισ. ευρώ μείον τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, ειδικά για τους μικρομεσαίους, με την ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά Ταμεία.


Είναι πρωτοφανές στο ελληνικό κράτος τράπεζα να μην τηρεί τον νόμο, η Εθνική κάνει εισφοροδιαφυγή και «γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό που μεταξύ άλλων ελάφρυναν κατά τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τόνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι αθροιστικά απείρως πολλαπλάσια όσων λέει ότι θα κάνει η ΝΔ.

«Μειώσαμε τις εισφορές, που ήταν πολλαπλάσιες αυτών που καταβάλλουν σήμερα. Το 90% των ασφαλισμένων πληρώνει την ελάχιστη εισφορά, μέχρι 200 ευρώ. Αυτό είναι άμεση ενίσχυση και δεν το κάναμε τώρα, αλλά από τις αρχές του 2017. Τα μέτρα που έχουμε πάρει αθροιστικά, είναι απείρως πολλαπλάσια αυτών που λέει η ΝΔ ότι θα κάνει», όπως σημείωσε.

Αναφέρθηκε εξάλλου αναλυτικά στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας, «περίπτωση ενδεικτική της συμπεριφοράς μίας τράπεζας που στηρίζει την ύπαρξή της στον σεβασμό στους νόμους, επικαλείται τον νόμο για να κάνει κατασχέσεις, να κυνηγήσει τον οφειλέτη… Αυτή λοιπόν η τράπεζα, που είναι οφειλέτης, επιλέγει να μην τηρήσει τον νόμο και πάει στα δικαστήρια».

«Κάνει εισφοροδιαφυγή» η Εθνική Τράπεζα «και γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού Κράτους που τράπεζα αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο. Είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν θα τα δώσει σήμερα, τελείωσε η Εθνική Τράπεζα. Εκείνοι θα το επιλέξουν … Δεν είναι δυνατόν ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μυλωνάς, ο διοικητής της, να αποφασίζει με βάση τις εντολές που παίρνει από την ΝΔ, να κάνει πόλεμο σε εκλεγμένη κυβέρνηση, επειδή δεν θέλει να τηρήσει τον νόμο. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά, τράπεζα να πει “δεν εφαρμόζω τον νόμο” επειδή νομίζει ότι δεν θα βγούμε. Ε, θα βγούμε και θα στεναχωρηθούν πάρα πολύ αυτοί που πρωταγωνιστούν σε μία τέτοια παράνομη συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετρόπουλος προσέθεσε ότι «προφανώς το δικαστήριο θα αποφασίσει, δεν θέλω να μιλήσω για την απόφαση, θα ακούσουμε ποια είναι», σε μία διαδικασία όπου το Δημόσιο θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αλλά «τα παιχνίδια αυτά δεν θα περάσουν, ο κόσμος θα πάρει τις συντάξεις του … είναι ανήκουστο, στα επιχειρήματά της η Εθνική αναφέρει ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε πριν τις εκλογές. Δεν ήθελαν να νομοθετήσουμε γιατί πίστευαν ότι αν έρθει η ΝΔ ποτέ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ας το καταλάβουν οι πολίτες γενικά, όχι μόνο για την Εθνική, το πώς συμπεριφέρονται στους πολίτες».

«Είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά για τον ρόλο του κ. Μυλωνά, «που βγήκε διευθύνων σύμβουλος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παίζει παιχνιδάκια εναντίον της κυβέρνησης στη βάση μίας κουμπαριάς και μίας ιδεολογικής προσέγγισης … Και θέλει να παίξει θεσμικό ρόλο, να τον εμπιστεύεται αύριο η κοινωνία ως παράγοντα τραπεζίτη, όταν συμπεριφέρεται έτσι…».

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τον νέο Αναπτυξιακό, όσο και στα όσα κινδυνεύει να φέρει στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα μία πιθανή εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)