to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 08.05.2019

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις της προηγουμένης κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχε αναλάβει η προηγουμένη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επισημάνσεις συνταξιούχων και εκπροσώπων των δικαιούχων συντάξεων χηρείας


Η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις, τις οποίες είχε αναλάβει η προηγουμένη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επισημάνσεις συνταξιούχων και εκπροσώπων των δικαιούχων συντάξεων χηρείας.

Κατά την ακρόαση φορέων από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές επί του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, οι ενδιαφερόμενοι φορείς αναφέρθηκαν στις συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου και ζήτησαν την αναδρομική αποκατάσταση των αδικιών από τον Μάιο του 2016.

Ο κ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι η μείωση των συντάξεων χηρείας προβλέπεται σε νόμο του 2010 και σχολίασε ότι η κυβέρνηση αυτή καλείται να αντιμετωπίσει τα απόνερα της κρίσης.

Σε ότι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα συνταξιοδότησης λόγω χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παρά το γεγονός ότι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ο αρμόδιος υφυπουργός, ανέφερε ότι ακόμη και αν οι οφειλές υπερβαίνουν το προβλεπόμενο όριο των 20.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι θα καλυφθούν από τις προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου. Όπως εξήγησε, με τη δυνατότητα επανυπολογισμού του χρέους που προβλέπεται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η οφειλή θα μειωθεί και οι ενδιαφερόμενοι θα καλυφθούν από το υφιστάμενο όριο χρέους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)