to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 12.12.2016

Πολιτική

Τ. Πετρόπουλος: Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους (βίντεο)

Αφορολόγητο το έκτακτο επίδομα που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί σε όσους έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ ανακοίνωση ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος


Αφορολόγητο θα δοθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 830 ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την υπεραπόδοση των εσόδων, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος.

Τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι από τους δικαιούχους δεν θα λάβει κανείς κάτω από 300 ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα.

Τόνισε ότι το ποσό που δίδεται είναι ασφαλές και δεν έχει ρίσκο αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων. Είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια ενώ διαμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

«Έως τις 22/12 η καταβολή του επιδόματος»

«Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί στους συνταξιούχους το επίδομα, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το ελάχιστο ποσό θα είναι 300, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 800 ευρώ» είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης, πως όταν τα οικονομικά το επέτρεπαν, θα προχωρούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων. «Επιλέξαμε να καταβληθεί αυτό το ποσό στους συνταξιούχους που είναι η μεγάλη κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να βοηθηθεί η ελληνική οικογένεια» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως εμμέσως ενισχύονται και οι άνεργοι, καθώς όπως είπε «δυστυχώς, δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ανέργους».

Ο Τ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο επίδομα θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συνυπολογιστεί στον καθορισμό του ΕΚΑΣ.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον για δύο χρόνια, απάντησε ότι τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις, όπως και τα εφάπαξ, εκδίδονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Όπως είπε μάλιστα, περισσότερες από 100.000 συντάξεις έχουν πληρωθεί, ενώ και για τα εφάπαξ τόνισε ότι ενώ η πρόβλεψη ήταν για 13.000 έχουν ήδη εξυπηρετηθεί 15.000. «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την οικονομία» σημείωσε. Καταλήγοντας ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα, θα δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται ταχύτερα οι συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για το ποσό που προβλέπεται στον προΰπολογισμό για τα εφάπαξ, απάντησε ότι αυτό αγγίζει τα 1 δισ ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)