to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 08.02.2013

left.gr

Πολιτισμός

Τ. Κουράκης: Τεράστιο πλήγμα η συρρίκνωση της Γ.Γ. Πολιτισμού

«Να ανακληθεί άμεσα το νέο σχέδιο οργανογράμματος για τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, που προβλέπει τη μείωση των διευθύνσεων και των τμημάτων κατά 60%. Η δραματική αυτή συρρίκνωση των δομών και των οργανικών μονάδων της θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον ήδη επιβαρυμένο πολιτισμό», τονίζει σε δήλωσή του ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Τάσος Κουράκης.


«Υλοποιώντας τις μνημονιακές επιταγές που επιτάσσουν τη μείωση του κράτους και τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών, η τρικομματική κυβέρνηση εμφανίζει σταδιακά τα νέα οργανογράμματα για τα υπουργεία, που  προβλέπουν τεράστια μείωση των διευθύνσεων και των τμημάτων που θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να βρεθούν στο δρόμο», συνεχίζει στη δήλωση του ο Τ. Κουράκης και προσθέτει:.


«Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό το προσχέδιο οργανογράμματος για την γεν. γραμ. Πολιτισμού, που εκπόνησε επιτροπή του ΥΔΜΗΔ, σύμφωνα με τον Ν. 4024/2011. Το νέο αυτό οργανόγραμμα, προβλέπει περικοπή των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της γεν γραμματείας Πολιτισμού κατά 60%!  Η συρρίκνωση αυτή που  γίνεται με εντελώς  παράλογο τρόπο και αυθαίρετα κριτήρια, στόχο  έχει να οδηγήσει σε τεχνητή «διόγκωση» του ήδη ανεπαρκούς προσωπικού, το οποίο πολύ σύντομα θα οδηγηθεί προς την έξοδο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας.   

Στα πλαίσια αυτά στο προσχέδιο οργανογράμματος δεν αναφέρονται οι οργανικές θέσεις του προσωπικού, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων της γεν. γραμ. Πολιτισμού. Άλλωστε η δέσμευση για 25.000 λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους εντός του 2013  εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγικό στόχο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Επίσης οριστικοποιείται η συνένωση με το υπουργείο Παιδείας καθώς δεν προβλέπεται χωριστή οικονομική υπηρεσία για τη γεν. γραμ. Πολιτισμού,  γεγονός που θα οδηγήσει στην πλήρη οικονομική απαξίωση  του ήδη υποχρηματοδοτούμενου πολιτισμού,  καθώς η παιδεία έχει τεράστιες και ανελαστικές οικονομικές ανάγκες.

Παρά τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας ότι δεν  υιοθετεί το εν λόγω προσχέδιο, απαιτούμε μία ξεκάθαρη δήλωση ότι το προσχέδιο αυτό απορρίπτεται  ως  απαράδεκτο και ότι δεν θα αποτελέσει ούτε καν βάση για συζήτηση.

Η αναδιοργάνωση του κράτους  είναι θεμιτή όταν στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση του και όχι ο περιορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών και η απόλυση των  δημοσίων υπαλλήλων.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)