to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 22.09.2014

Πολιτική

Τ. Κουράκης: «Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να διορθώνει με μπαλώματα και χωρίς καμία διαβούλευση τις στρεβλώσεις που το ίδιο δημιούργησε»

Δήλωση του Τάσου Κουράκη, συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ


Με κατάπληξη πληροφορούμεθα, την πρόθεση του Υπουργού Παιδείας, να αλλάξει για νιοστή φορά το «Νέο Λύκειο» και μάλιστα με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί , για πολλοστή φορά, σε άσχετο νομοσχέδιο. Η αλλαγή, αυτή τη φορά, αφορά τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στα οποία φαίνεται ότι το Υπουργείο «αποφάσισε» να προσθέσει και το μάθημα της Πληροφορικής για το πεδίο της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική του Υπουργείου Παιδείας, να αποφασίζει για τόσο σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα, χωρίς να έχει προηγουμένως διαβουλευτεί με τις αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις- οι οποίες εναγωνίως ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό- χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, φέρνοντας προ τετελεσμένου την ελληνική Βουλή, η οποία θα κληθεί να ψηφίσει μία τροπολογία, χωρίς να έχει όχι απλώς επαρκή αλλά την ελάχιστη ενημέρωση.

Παρακολουθούμε το θέμα στενά και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην προβεί σε καμία ενέργεια η οποία θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και αμηχανία σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, εάν προηγουμένως δεν προβεί στον αναγκαίο διάλογο. Θεωρούμε επίσης, ότι για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το πολυδιαφημιζόμενο «Νέο Λύκειο» , το οποίο τόσο σθεναρά υπερασπίζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε από τον Υπουργό να διαβουλευτεί, επιτέλους, επί της ουσίας, για το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία αφορά το πρόγραμμα του Λυκείου, και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)