to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 13.11.2018

πηγή: ΣτοΚόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Όταν δεν έχουν τι να πουν, κατασκευάζουν ειδήσεις

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θέλουμε να έχουν ψηφιστεί όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας στην ΔΕΘ για να διαψευστούν όλοι αυτοί που πόνταραν στην καταστροφή, αυτοί που χαίρονται σε κάθε εμπόδιο και όταν δεν έχουν τι να πουν κατασκευάζουν ψευδείς ειδήσεις, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. «Σήμερα τα Νέα "κάνουν την πάπια"» μετά το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας για τον Σολτς και το Πατριαρχείο, όπως σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «έσχατο όριο λαϊκισμού» την ανακοίνωση της ΝΔ για αναδρομικά βουλευτών που δεν υφίστανται.


Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια, την Τετάρτη συγκροτείται η Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την επόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το eurogroup, «όπου θα έχουμε μία πρώτη γεύση, καθώς πηγαίνουμε προς την Τετάρτη-Πέμπτη και την τελική συμφωνία με τους θεσμούς για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, που θα οριστικοποιηθεί με τον τρόπο που θα έχουμε προαναγγείλει, αλλά και το ύψος του πλεονάσματος που θα διατεθεί ως κοινωνικό μέρισμα», είπε ο κ. Κουράκης.

«Την άλλη εβδομάδα επίσης κατατίθενται τα υπόλοιπα νομοσχέδια ... θέλουμε μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου να έχει "κλείσει" η νομοθεσία, να έχουν ψηφιστεί όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για να πάμε στην ψήφιση του προϋπολογισμού και από την 1η Ιανουαρίου οι πολίτες να βλέπουν τι έχουν λαμβάνειν και οι συνταξιούχοι τι δεν έχει περικοπεί. Να δουν να διαψεύδονται όλοι εκείνοι που πόνταραν στην καταστροφή».

Είναι πρωτεύον θέμα η κατασκευή ειδήσεων

«Βλέπετε το χαιρέκακο ύφος με το οποίο διογκώνουν κάθε δισταγμό -αναφέρομαι στα Νέα του Μαρινάκη- γύρω από τα θέματα αυτά, εις βάρος των Ελλήνων. Πώς το προβάλλουν, πόσο χαίρονται. Και όταν δεν έχουν τι να πουν, έχουμε τις ψευδείς ειδήσεις που δεν είναι ούτε αστείο ούτε δευτερεύον θέμα, είναι πρωτεύον, η κατασκευή ειδήσεων, η πρώτη εικόνα που περνάει», τόνισε ο κ. Κουράκης.

«Σήμερα τα Νέα "κάνουν την πάπια", δεν αναφέρουν κουβέντα για τις συζητήσεις τις χτεσινές, με το θέμα του Πατριαρχείου και τον Γερμανό πρόεδρο Σολτς», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι χτες η εφημερίδα του ομίλου Μαρινάκη είχε κεντρικό θέμα με υπέρτιτλο περί «ανατροπής σχεδίου Τσίπρα» μετά την συνάντηση με Σολτς και επίσης πρωτοσέλιδο «χτύπημα» περί «οργής Βαρλολομαίου».

«Έσχατο όριο λαϊκισμού» η ανακοίνωση της ΝΔ για τα αναδρομικά των βουλευτών

«Χτες είχαμε Διάσκεψη Προέδρων», είπε νωρίτερα ο κ. Κουράκης και «μετά την αναφορά του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο, δεν υπάρχουν αναδρομικά για να τα αρνηθεί κάποιος, από την αντιπολίτευση προσπάθησαν να μην πουν τίποτε, να ψελλίσουν ότι "δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό", "δεν πρέπει να πάρουμε τα αναδρομικά", ενώ ήταν σαφής η ανακοίνωση της ΝΔ και μάλιστα με εντολή του Κ. Μητσοτάκη, οι βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό, κτλ».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της ΝΔ την Δευτέρα αναφέρει ότι «Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παραιτούνται σήμερα από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια» και μάλιστα καλεί κυβέρνηση και κόμματα να υιοθετήσουν την  απόφαση αυτή.

Όπως είπε ο κ. Κουράκης, «είναι το έσχατο όριο του λαϊκισμού ... από τη μία θέλουν να δείξουν ένα καλό πρόσωπο σε ανύπαρκτο θέμα και από την άλλη ... ενώ οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα αρνούντο να παραλάβουν τα αναδρομικά που υποτίθεται ότι θα τους έδιναν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίζονταν να "κάνουν την πάπια"».

Στη Θεσσαλονίκη «από όσο ξέρω τον Γιάννη, θα είναι ξανά υποψήφιος»

«Το έχουμε δηλώσει διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα στηρίξουμε τον Γιάννη Μπουτάρη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης» είπε εξάλλου ο κ. Κουράκης αναφερόμενος στην αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση του επόμενου Μαΐου στην συμπρωτεύουσα, είτε με ένταξη της δημοτικής παράταξης ως συνεργαζόμενης είτε ως πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουτάρη. Σημείωσε πάντως ότι αυτά είναι υπό την αίρεση του ότι ο κ. Μπουτάρης δεν έχει ανακοινώσει την τελική του απόφαση, ούτε την δημοτική του ομάδα, «αλλά από όσο ξέρω τον Γιάννη, στο τέλος θα είναι υποψήφιος για μία ακόμη τετραετία».

«Με βάση αυτό το δεδομένο γίνονται οι συζητήσεις ...έχουμε να συζητήσουμε πάρα πολλά, το είδος τη συνεργασίας, το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στην δημαρχιακή του θητεία, τις θέσεις ευθύνης που προκύπτουν», όπως είπε ο κ. Κουράκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)