to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 14.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να ανατρέψει τη σκοτεινή πλευρά της πόλης

Το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να ζει, να αναπνέει, να εξελίσσεται, ενάντια στον σκοταδισμό και τα αμαρτωλά τρίγωνα Ψωμιάδη - Άνθιμου - Παπαγεωργόπουλου, υπερασπίζεται ο κόσμος που ανταποκρίνεται στο δημοκρατικό σάλπισμα της ομιλίας Τσίπρα, είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Με την Συμφωνία των Πρεσπών η Θεσσαλονίκη δεν έχει πια «πλάτη» στον Βορρά αλλά αγκαλιάζει τα δυτικά Βαλκάνια, το επόμενο διάστημα θα αναδειχθεί με πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες, όπως προανήγγειλε. «Απρεπής» ήταν εξάλλου κατά τον ίδιο η παρότρυνση του πρύτανη του Αριστοτελείου να περιοριστούν οι λειτουργίες του σήμερα.


«Αλλιώς ξεκίνησε» η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, «αλλιώς εξελίσσεται», εκτίμησε ο κ. Κουράκης. «Ξεκίνησε ως μία ανοιχτή στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο πολιτική συγκέντρωση», αλλά «μετά τις αντιδράσεις σκοτεινών κύκλων όπως η αντισυγκέντρωση που προπαγανδίζεται με αφίσσες στην πόλη -και "καλύψεις" από την ΝΔ, έχει πάρει τον χαρακτήρα δημοκρατικού σαλπίσματος για την Δημοκρατία». «Επομένως, ο κόσμος που προσέρχεται έρχεται να υπερασπίσει και το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να ζει, να αναπνέει, να εξελίσσεται, ενάντια στον σκοταδισμό και τα αμαρτωλά τρίγωνα Ψωμιάδη - Άνθιμου - Παπαγεωργόπουλου ... και οι δύο πολιτικοί έχουν καταδικαστεί», θύμισε.

«Αυτήν την σκοτεινή πλευρά της πόλης, η Θεσσαλονίκη προσπαθεί να την ανατρέψει. Η παρουσία του πρωθυπουργού αυτό ακριβώς δείχνει», τόνισε ο κ. Κουράκης. «Οι λεγόμενοι μακεδονομάχοι, ναι μεν καλούν στον Λευκό Πύργο, αλλά σε άλλες ανακοινώσεις λένε "να υποδεχθούμε τον Τσίπρα στο Παλέ", μέσα, μιλάνε για αντισυγκεντρώσεις τύπου Γκοτζαμάνη το 1963», προσέθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης «απρεπή» την πρωτοβουλία του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να ζητήσει από το διδακτικό προσωπικό να περιορίσει την λειτουργία του σήμερα το απόγευμα, λόγω της ομιλίας Τσίπρα και των αντισυγκεντρώσεων. «Δεν εμπίπτει καθόλου στον ρόλο του πανεπιστημίου να εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα. Δεν πρόκειται για προφύλαξη του πανεπιστημίου από έκτροπα. Είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τα προαναγγέλλει, με σκοπό τι; Εντάσσεται σε μία προσπάθεια να περάσει κλίμα φόβου στην Θεσσαλονίκη, πως ότιδήποτε κινείται στην Θεσσαλονίκη και δεν είναι ενταγμένο στην ομπρέλα "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" δεν πρέπει να συμβαίνει ... αυτό το email του πρύτανη εναρμονίζεται (ηθελημένα ή αθέλητα) στην προσπάθεια καλλιέργειας φόβου, ώστε να μην προσέλθουν οι Θεσσαλονικείς. Θέλουν να πουν ότι "αυτό το γήπεδο είναι δικό τους"».

Ωστόσο, η δημοκρατική Θεσσαλονίκη αντιδρά και θεσμικά, μεταξύ άλλων δημιουργεί το δικό της Παρατηρητήριο ενάντια στον φασισμό, την μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία, «στο οποίο συμμετέχουν ονόματα από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, από όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αντιστέκεται ως οργανωμένος, συλλογικός φορέας, σε αυτά τα φαινόμενα».

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα, του πολιτισμού, της πολιτικής δράσης, να είναι μπροστά, για να διατηρήσουν αυτόν τον χαρακτήρα της πόλης που, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει την πλάτη της προς το Βορρά, αλλά τον αγκαλιάζει και όλα τα δυτικά Βαλκάνια. Ο ρόλος της θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα και θα δούμε πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες στην πόλη.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)