to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 11.11.2015

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Η συμμετοχή στην αυριανή απεργία ισχυροποιεί τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές

Ο Τάσος Κουράκης μίλησε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα


"Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση" ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με αφορμή την προτροπή του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή του Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Κουράκης είπε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

"Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές" τόνισε.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με τα "κόκκινα δάνεια", τον ΦΠΑ και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα -όπως είπε- θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο τόνισε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και -όπως υπογράμμισε- αυτός είναι να "κρατηθούν τα σπίτια", να καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Για τις πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία είπε ότι αποτελεί συνέχεια της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι στην Ευρώπη θα επικρατήσουν και άλλες δυνάμεις από το χώρο της αριστεράς. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι -όπως είπε- οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να φθείρουν αυτές τις δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του για την επικράτηση ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)