to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 29.10.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Η κυβέρνηση προχωράει κανονικά το πρόγραμμά της, παρά την εκτροπή της ατζέντας από την αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση προχωράει κανονικά το πρόγραμμα της, παρά την εκτροπή της ατζέντας από την αντιπολίτευση τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κουράκης επισήμανε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα αυτά τα φαινόμενα της καλλιέργειας του φόβου στους πολίτες και τα αισθήματα ανασφάλειας τα οποία προσπαθούν να επιβάλουν» και «προχωράει με το δικό της τρόπο». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «γεγονός της εβδομάδας» το πρώτο πακέτο από τα 8 μέτρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση και αφορά την καταβολή των αναδρομικών σε δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους και το οποίο αναμένεται στην Βουλή. Εν συνεχεία, όπως πρόσθεσε, «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε σειρά μέτρων τα οποία θα ψηφιστούν ώστε να γίνουν πράξη όλα αυτά που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη».

«Η κυβέρνηση προχωράει κανονικά το πρόγραμμα της», υπογράμμισε και αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης για το οποίο ξεκινά η συζήτηση και ο προγραμματισμός και το οποίο θα αποτελέσει και το κύριο θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε δε αναφορά στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή και πρόκειται να έρθει έως αρχές του χρόνου στη Βουλή και αφορά την ψήφο των ομογενών. «Προχωράνε τα πράγματα στη χώρα, γίνονται γεγονότα πολύ ευχάριστα και πολύ σημαντικά και όλη αυτή η ακροδεξιά ρητορική μάς αφήνει παγερά αδιάφορους όσον αφορά την εκτροπή της ατζέντας. Μας ενδιαφέρει μόνο όσον αφορά την καλλιέργεια κλίματος που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου του ομογενή από πυροβολισμούς στην Αλβανία, σημειώνοντας πως ήταν αναμενομένη καθώς «όλη αυτή η αντιμετώπιση, αντίδραση στον θάνατο του ομογενή είναι αποτέλεσμα μίας ψυχολογικής προετοιμασίας εθνικιστικού τύπου, που έχει προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα έχει καλλιεργηθεί κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση  και όχι μόνο, ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας».

Εκφράζοντας δε τον φόβο πως «θα δούμε και χειρότερα πράγματα όσον αφορά τα ακροδεξιά στοιχεία τα οποία θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν όλη αυτήν την κατάσταση και το μίσος και η υστερία μπορούν να φτάσουν σε καταστάσεις που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε», κι επισήμανε την ανάγκη «να συνειδητοποιήσουν οι δυνάμεις ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της δική τους ρητορικής, να αλλάξουν τακτική γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτή η εθνικιστική υστερία» και οι «πολίτες να απομονώσουν τέτοια περιστατικά ξενοφοβικά».

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό έργο ο κ. Κουράκης σημείωσε πως «όσο περνάει ο καιρός και θα ξεπεράσουμε τον Μάιο και πάμε στον Οκτώβρη, δίνεται η ευκαιρία όλα τα θετικά μέτρα προς όφελος του ελληνικού λαού να γίνονται πράξη και αυτό είναι κάτι το οποίο ευνοεί πάρα πολύ το κυβερνητικό έργο και όσον αφορά το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών», χαρακτηρίζοντας στο πλαίσιο αυτό «παράταιρη» και  «ακατανόητη με πολιτικούς όρους» τη θέση που έχει εκφράσει με δηλώσεις του ο κ. Καμμένος ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ακούστε τι είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)