to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 04.05.2016

Πολιτική

Τ. Κουράκης: Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν

Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, υπογράμμισε μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, ο οποίος απαντώντας στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει και ότι χρειάζεται και δεύτερη τετραετία για να διορθώσει τα κακώς κείμενα δεκαετιών.


«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές και μάλιστα αυτή η κυβέρνηση έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να μπορέσει να συμμαζέψει πράγματα τα οποία είχαν κατεδαφιστεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τ. Κουράκης. Πρόσθεσε ότι εκτός από τους ανεύθυνους όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν ότι το κόστος από πιθανές πρόωρες εκλογές αυτή την περίοδο, θα ήταν δυσβάστακτο φορτίο για την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, υπενθύμισε ότι το περασμένο καλοκαίρι η προτροπή της αντιπολίτευσης ήταν να κλείσει "όπως - όπως" η συμφωνία και επισήμανε ότι όταν η κυβέρνηση κατάφερε να το πετύχει, τότε το ΔΝΤ άρχισε να βάζει εμπόδια με στόχο - όπως είπε - να ευνοηθεί ο αρχηγός της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης. «Όταν έφθασε το σημείο να έχουμε μια συμφωνία η οποία μπορεί να περάσει και από τους θεσμούς και από την ελληνική Βουλή, τότε άρχισε το ΔΝΤ και βάζει μια τρικλοποδιά η οποία στην πραγματικότητα σημαίνει ευθεία επέμβαση και πολιτικό παιχνίδι και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα υπέρ το κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο Τ. Κουράκης.

Στο μεταξύ, στο ερώτημα τι θα συμβεί αν οι πολίτες δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους, παραδέχτηκε ότι «ορισμένα κοινωνικά στρώματα πραγματικά θα στριμωχτούν». Εξέφρασε την άποψη ότι ότι μέσα από την ανάπτυξη η κυβέρνηση θα μπορέσει να ελαφρύνει ορισμένα μέτρα, ενώ καταλήγοντας χαρακτήρισε τα επιπλέον μέτρα των 5,4 δισ. "ογκόλιθο" ο οποίος - όπως ανέφερε - αθροίζεται πάνω στα 63 δισ. τα οποία έχουν παρθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)