to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 21.06.2018

Πολιτική

Τ. Κουίκ: Θα πάμε μέχρι το τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές το 2019

Ο Πάνος Καμμένος δεν είναι Συμπιλίδης, που με την ανεξαρτητοποίησή του προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας, στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.


Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το Σεπτέμβριο του 2019, τόνισε.
Θα πάμε μέχρι  τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε. Χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Όπως αποκάλυψε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλές, ακόμη και για τη ζωή τους. Η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει θετικές προεκτάσεις. ΄Ο, τι κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία τα ίδια πράττει και ο Μητσοτάκης εδώ για να αποκομίσει εσωτερικά οφέλη. Δεν θα διευκολύνουμε εκείνους που είναι φορτωμένοι με ανομήματα να έρθουν στην εξουσία, σημείωσε ο κ. Κουίκ.

Δημοσιογράφοι: Καλημέρα σας κύριε Υπουργέ. Ξεκινάμε τη συζήτηση με το σκοπιανό.

Τ. Κουίκ: Καταρχήν, δεν θα αντιδικήσω με εκείνους που, πράγματι, μέσα από την ψυχή τους μπορεί να βγαίνει η διαμαρτυρία, η διαμαρτυρία σε σχέση με την ιστορικότητα της Μακεδονίας. Αλλά από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι η πατριδοκαπηλία από κάποιους με ακραία συμπεριφορά, είναι ένα συστατικό το οποίο δυστυχώς ποτίζει με φαρμάκι  την όλη υπόθεση. Δεν μπορεί να φτάνουμε σε σκηνικά φαρ-ουέστ.

Αυτά τα οποία βιώνουν, κυρίως,  οι ΑΝΕΛ, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες μέρες, με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους, φρονώ ότι ξεπερνούν κάθε όριο. Εξού και ο Πάνος Καμμένος αναγκάστηκε χθεςστις δηλώσεις του να πει ότι θα καταφύγουμε και στη Δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφοι: Υπάρχουν απειλές ακόμα και για τη ζωή σας κύρις Κουίκ;

Τ. Κουίκ: Όταν βλέπετε κρεμάλα-αγχόνη-θηλιά στο διαδίκτυο, στο όνομά σου, εσείς λέτε ότι είναι για να περνάμε την ώρα μας; Όταν κάποιος παίρνει τηλέφωνο και λένε σε συγκεκριμένο βουλευτή των ΑΝΕΛ «αυτή τη στιγμή ο γιος σου είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή ο άλλος σου ο γιος είναι εκεί. Πρόσεξε την ζωή της οικογένειάς σου και την δική σου»...Αυτό δεν ειναι ευθεία απειλή κατά ζωής;

Δημοσιογράφοι: Είναι μια μορφή απειλής.

Τ. Κουίκ: Μα, τι λέτε; Απλά μια μορφή;

Δημοσιογράφοι: Κύριε Κουίκ, έχουμε καταγγελίες, το είπατε και εσείς οι ΑΝΕΛ, για εξαγορά στελεχών σας και για επιθέσεις όπως είπατε και για εκφοβισμό. Να ρωτήσουμε από ποιους; Είμαστε σε ένα νέο 1965; Γυρίσαμε στην εποχή που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπεφτε από τον Συμπιλίδη; Τα έχετε ζήσει αυτά ως δημοσιογράφος.

Τ. Κουίκ: Πάντως Συμπιλίδης ο Καμμένος δεν πρόκειται να γίνει. Και αυτό το είχε πει και ο Πρωθυπουργός σε μία συνέντευξή του. Είπε επί λέξη, αν θυμάμαι καλά ό,τι  «ο Καμμένος δεν θα γίνει Σαμαράς». Εγώ σας λέω ότι δεν θα γίνει Συμπιλίδης. Τότε ήταν εκείνος ο τελευταίος που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πει ότι θα πορευτούμε μέχρι τέλος μαζί με τον λέξη Τσίπρα.

Δημοσιογράφοι:  Το θέμα της εξαγοράς, μας ενδιαφέρει να το φωτίσουμε με κάποιες λεπτομέρειες. Υπάρχει άρωμα διαπλοκής εδώ;

Τ. Κουίκ: Θα σας πω το εξής: Κάποιοι έφυγαν απο φόβο μπροστά σε όλες αυτές τις απειλές. Κάποιοι έφυγαν διότι παγιδεύτηκαν με την έννοια ότι ίσως να μην αντιλήφθησαν ότι  η φυγή τους επί της ουσίας, στηρίζει εκείνους οι οποίοι με την μεθοδολογία της πρότασης που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη επεδίωκαν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση για να ξαναέρθουν να κουκουλώσουν τα ανομίματά τους και τα σκάνδαλά τους. Και βεβαίως αυτό είναι που δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση. Όπως επίσης δεν θα επιτρέπαμε στο να ανακοπεί η πορεία του να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια  και όχι κάτω από τις συνθήκες που ήθελε η Νέα Δημοκρατία με αυτή τη σκευωρία. Εγώ σκευωρία το βάζω αυτό το ζήτημα.

Από εκεί και πέρα, ξέρετε, ότι εγώ από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός. Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος είναι εγκληματίας εάν δεν τελεσιδικούσε η Δικαιοσύνη. Διότι το τεκμήριο της αθωότητας υφίσταται για όλους. Και δεύτερον, ουδέποτε θα μπορούσα να κατηγορήσω  κάποιον για χρηματισμό εάν δεν το ήξερα. Να σας θυμίσω ότι έχουμε περάσει τέτοιες εποχές, όπως εκείνες τις περίφημες του Κοσκωτά και Παπανδρέου όπου μας έδωσε το μάθημα, το πόσο προσεκτικά πρέπει να χειριζόμαστε κάποια πράγματα. Τώρα, εάν σε κάποιον ή κάποιους (και όταν λέμε εξαγορά, δεν σημαίνει να έχεις πάρει ένα πακέτο στην τσέπη σου), μπορεί να έχουν τάξει κάτι όπως μία θέση ή μια βουλευτική...

Δημοσιογράφοι: Να σου έχουν διασφαλίσει το πολιτικό σου μέλλον, έτσι;

Τ. Κουίκ: Μπορεί να ειναι διάφορα τα ταξιματα. Πάντως, όταν δεν έχεις τεκμήριο εξαγοράς στα χέρια σου, δεν μπορεί να μιλάς. Βεβαίως δικαιούσαι να έχεις υποψίες. Μπορείς να τις έχεις (εξ αιτίας συγκεκριμένων γεγονότων που κάνουν μπαμ). Αλλά εγω θα μείνω μέχρι εκεί.

Και έρχομαι σε αυτούς τους λίγους, τους ελάχιστους, γιατί πράγματι μέσα στον όγκο των ΑΝΕΛ, λίγοι έως ελάχιστοι είναι εκείνοι που αποχώρησαν. Ίσως και υπό το βάρος των απειλών και των εκβιασμών, έναντι της ζωής τους και των οικογενειών τους ή ακόμα στο να μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση στα στέκια τους στις τοπικές κοινωνίες. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι και καλοδεχούμενοι, αν καταλάβουν τι έχουν κάνει και γυρίσουν πίσω σε εμάς.

Δημοσιογράφοι: Καλοδεχούμενος και ο Δημήτρης Καμμένος;

Τ. Κουίκ: Ο Δημήτρης Καμμένος επέλεξε να παρακουθεί με άνεση, κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ, τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Δημοσιογράφοι: Αυτό που λέτε τώρα είναι βαρύ.

Τ. Κουίκ: Γιατί βαρύ;

Δημοσιογράφοι: Δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός αυτό.

Τ. Κουίκ: Εγώ δεν μπορώ να πάω στο γήπεδο. Αλλά να σας πω κάτι; Γιατί ξοδεύετε δύο λεπτά από την ζωή σας να ασχολείστε με τον κύριο Δημήτρη Καμμένο και να μην μπορούμε να κουβεντιάσουμε άλλα πράγματα πιο παραγωγικά για τον τόπο;

Δημοσιογράφοι: Σωστό είναι. Αλλά βλέπετε η πολιτική ζωή έχει βυθιστεί σε αυτό και με αυτή την αιχμή που δώσατε, ποιοί είναι αυτοί.....

Τ. Κουίκ: Καμμία αιχμή. Εμένα με πειράζει, με ενοχλεί που δεν μπορώ να δω την αγαπημένη μου ομάδα διότι κάποιοι έχουν ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική ή έχουν πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο ή έχουν μετατρέψει κερκίδες σε στρατούς. Αυτό εμένα με ενοχλεί.

Έχουμε ζήσει και στο παρελθόν προέδρους ομάδων που έχουν χτυπηθεί πάρα πολύ άσχημα, και από το πολιτικό σύστημα, εγω σας λέω και από την Δικαιοσύνη.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαντάστηκαν ποτέ να μπλέξουνε την ομάδα τους σε τέτοια «πολιτικά πάρτι».

Να σας ρωτήσω κάτι; Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν χτυπήθηκε σαν το χταπόδι κάτω; Έστρεψε ποτέ τον Ολυμπιακό σε βάρος της όποιας κυβέρνησης τον χτυπούσε; Ποτέ!!!

Δημοσιογράφοι: Κύριε Κουίκ, εγω δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θέλω να σας ρωτήσω εάν θεωρείται ότι ο κύριος Μαρινάκης θέλει να εξαφανήσει τους ΑΝΕΛ.

Τ. Κουίκ: Δεν θα μπω σε καμία άλλη τέτοια κουβέντα. Όχι γιατί δεν θέλω. Αλλά γιατί θεωρώ ότι το επίπεδο της συζήτησής μας μπορεί να γίνει μόνο για θεσμικούς παράγοντες τις πολιτικής.

Δημοσιογράφοι: Δεν συμβαίνει πάντα έτσι όμως.

Τ. Κουίκ: Σαφώς. Να υπενθυμίσω ότι οι λεγόμενοι «παραδοσιακοί εκδότες»  και όχι επιχειρηματίες, πράγματι μπορούσαν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αλλά με πολιτικά επιχειρήματα. Δυστυχώς εκείνη η εποχή που εγώ δούλευα για Τεγόπουλο, για Ελένη Βλάχου, για Μπότση, για Θεόδωρο Νικολαΐδη, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δημοσιογράφοι: Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας ρωτήσω. Οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της θητείας, ασχέτως βέβαια το τι θα πράξουν όταν η συμφωνία όταν η συμφωνία για το σκοπιανό έρθει στη Βουλή;

Τ. Κουίκ: Νομίζω ότι το έχουμε ξεκαθαρίσει και το έχει πει και ο Πάνος Καμμένος ότι θα πάμε μέχρι τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλω επίσης να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά ότι οι προσωπικές σχέσεις και σχέσεις συνεργασίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ΥΠΕΘΑ και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο είναι εξαιρετικές, γιατί έχουν πραγματικά όχι την πολυτέλεια, αλλά το πολιτικό ήθος, για να μπορούν να μιλάνε και να διαφωνούν μεταξύ τους όποτε χρειάζεται.

Δημοσιογράφοι: Είπε χθες ο κ. Τζανακόπουλος ότι την συμφωνία θα την ψηφίσει μία διευρυμένη πατριωτική πλειοψηφία και αν χρειαστεί θα ξαναλάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Εσείς αν τεθεί τέτοιο ζήτημα, θα στηρίξετε την κυβέρνηση;

Τ. Κουίκ: Αυτό που είπε χθες ο Πάνος Καμμένος είναι ότι επειδή πια - εγώ θα σας πω και ορθώς -  ότι η επίλυση του Μακεδονικού είναι ένα σημαντικότατο ζήτημα, κορυφαίο εθνικό θέμα, το οποίο βέβαια λύνει και πάρα πολλά προβλήματα σε ο,τι αφορά την περιοχή μας, σε ο,τι αφορά την Τουρκία που έχει διεισδύση παντού..

Ξέρετε είναι μια συμφωνία που μπορεί να πληγώνει στο όνομα, αλλά έχει απίστευτα πολλές θετικές προεκτάσεις. Αυτό δεν το συζητώ.Όποιος διαβάσει καλά το περιεχόμενο θα δει ότι έχει πολλές θετικές προεκτάσεις.

Δεν ειναι τεράστιο κέρδος οτι η Ελλάδα γίνεται το μεγάλο κέντρο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας των Βαλκανίων; Ότι θα είμαστε το Hub των Βαλκανίων για τα πάντα;

Από εκεί και πέρα ο χώρος των Βαλκανίων είναι καλό να ενωθεί και ηρεμήσει σε ενιάιες συμμαχίες, παρά τις ενστάσεις που έχουν διάφορες χώρες.

Σήμερα διαβάζω, για παράδειγμα,  ότι η Γαλλία έχει ενστάσεις για τα Σκόπια στην ΕΕ. Υπάρχουν άλλες χώρες που λένε δεν τους θέλουμε στο ΝΑΤΟ για παράδειγμα. Αλλά όλα αυτά βλέπετε, μέσα στην πολιτική, δεν μπορεί κανείς να τα κουβεντιάζουμε στον ενεστώτα χρόνο και πολύ περισσότερο να υποθέτουμε για τον μέλλοντα χρόνο, όταν στην πολιτική πολλά μπορούν να συμβούν.

Δημοσιογράφοι: Άρα να πάμε στο δια ταύτα αφού είπατε ότι η συμφωνία αυτή έχει θετικές πολιτικές προεκτάσεις. Είπε ο κ Καμμένος ότι θα καταψηφίσετε έτσι;

Τ. Κουίκ: Το 180 δεν το έβαλε έτσι τυχαία στο τραπέζι ο κ Καμμένος. Διότι όταν όλοι φωνάζουν, εκείνοι οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για τη συμφωνία επικαλούμενοι οτι είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, και βεβαίως είναι, δεν θα πρέπει συνεπώς ένα ύψιστο εθνικό θέμα να πάρει μία τέτοιου είδους διευρυμένη πλειοψηφία; Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.Θα έρθουν στην Βουλή να πουν αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται.

Δημοσιογράφοι: Ο κ. Τζανακόπουλος όμως χθες το απέρριψε αυτό.

Τ. Κουίκ: Ο κ Τζανακόπουλος μίλησε για διευρημένη πλειοψηφία. Είναι από τους πιο προσεκτικούς Κυβερνητικούς Εκπροσώπους που έχω ποτέ δει. Απίστευτα προσεκτικός, ξέρει πολύ καλά να μετράει τα λόγια του.

Να σας θυμίσω, όμως, κάτι σημαντικό: Συμφωνούν ή διαφωνούν, οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη θέση, δεσμευμένοι από τις ομόφωνες αποφάσεις τριων Εθνικών Συμβουλίων.

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η ξεκάθαρη θέση της ΝΔ, η οποία πάλι χθες τα μάσαγε διαφορετικά με την κα Σπυράκη;

Ακούστε να δείτε, πρέπει να σταματήσουν να παίζουν και με τον λαό και με τη συνείδησή του.

Και να μην αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό του Νίκου Κοτζιά. Γιατί αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από το πώς χειρίστηκε το Κυπριακό όπου τον χειροκροτούσαν όλοι. Και σας διαβεβαιώ ότι και μέσα στο κείμενο της Συμφωνίας υπάρχουν εμφανή σημάδια πατριωτισμού του Νίκου Κοτζιά.

Όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Πάνου Καμμένου και ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Παράδειγμα, κάποιοι τον έχουν ψέξει για το πώς αντιδρά όταν προκαλούν οι Τούρκοι. Ξεχνούν, όμως οτι ο Πάνος Καμμένος ειναι Υπουργος Εθνικής Άμυνας και δεν είναι διευθυντής Σχολής Μπαλλέτου.

Δημοσιογράφοι: Είπε χθες ο Πάνος Καμμένος ότι δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης όταν έχουμε μια κυβέρνηση που θα κυρώσει αυτήν την Συμφωνία.

Τ. Κουίκ: Είπε και κάτι άλλο όμως. Ότι έχουμε μπροστά μας πάρα πολλούς μήνες και όταν θα έρθει η ώρα θα αποφασίσουμε τί θα πράξουμε, επί των διαδικασιών πια.

Οι ΑΝΕΛ με βάση τις 3 αποφάσεις των Εθνικών μας Συμβουλίων θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία. Από εκεί και πέρα, επί των διαδικαστικών, όταν θα έρθει η ώρα. Δηλαδή, μην προτρέχουμε από τώρα να προσπαθούμε να βάλουμε στο σκηνικό κάποια πράγματα.

Δημοσιογράφοι: Το έκανε ο Σγουρίδης όμως κ Κουίκ. Είπε ή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση ή πλέον θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης και εκλογές μετά.

Τ. Κουίκ: Και αναγκάστηκα να βγω σε άλλη συνέντευξη και να πω ότι καλό θα είναι να συντονιζόμαστε σε μια κοινή γραμμή. Κοιτάξτε. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι έμπειρος πολιτικός. Εγώ δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό του, σας διαβεβαιώ, αλλά ξέρετε πάνω σε συνεντεύξεις, όπου αν δεν είσαι πάρα πολύ προσεκτικός, μπορεί να την πατήσεις καθώς κάτι θα ψιθυρίσεις στην ερώτηση που θα σου κάνει ο άλλος, οπότε η ερώτηση του άλλου, γίνεται αυτόματα και θέση δική σου. Το έχω ζήσει αυτό δημοσιογραφικά και ξέρω πώς γίνεται.

Δημοσιογράφοι: Άρα κ Κουίκ οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν την Συμφωνία και βλέπουμε μετά.

Τ. Κουίκ: Λέω ότι θα πρέπει να περιμένουμε και τις διαδικασίες από πλευράς των Σκοπιανών.

Και θα παρακαλέσω να αποκαλώ τα Σκόπια Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Διότι επί 25 χρόνια λέμε τη λέξη Μακεδονία και το περνάμε απαρατήρητο.

Όπως πραγματικά σε κάποιους Έλληνες τους λέω ότι είναι πατριωτικό σας δικαίωμα να διαμαρτύρεσθε, ίσως και καθήκον σας (από τη συνείδησή σας), σε κάποιους άλλους επισημένω ότι δεν μπορεί να φωνάζουν την ώρα που έχω καταγεγραμμένο την καθημερινή τους συμπεριφορά με τα Σκόπια...

Έχω κάνει και Δελτίο Τύπου πριν από λίγα χρόνια που είχα πάει στην Φλώρινα, ότι ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου μου έλεγε ότι λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, «κάθε μέρα φεύγουν από τη Φλώρινα για την αγορά των Σκοπίων 150.000 Ευρώ, δηλαδή 60 εκατ Ευρώ τον χρόνο»!!!

Και λέω, αυτός ο κόσμος δεν σκεφτόταν τί έφερνε πίσω στην πατρίδα του «made in Macedonia» και δεν σκεφτόταν τί λεφτά έδινε και που; Συνεπώς καλό θα είναι να μετρουν κάποιοι τη στάση τους σε σχέσει με τις αντιδράσεις τους από την μία πλευρά, και από την άλλη να περιμένουμε πώς θα εξελιχθουν τα πράγματα.

Δημοσιογράφοι: Αυτά τα περί ανταλλαγμάτων που ακούγονται …

Τ. Κουίκ: Ούτε κατά διάνοια! Σας διακόπτω και το διαψεύδω κατηγορηματικά! Μην μου πείτε πάλι για τον Παναγιώτη Σγουρίδη, γιατί η κυβέρνηση ούτε κατά διάνοια δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει τέτοιους συσχετισμούς.

Δημοσιογράφοι: Ούτε οι ΑΝΕΛ

Τ. Κουίκ: Μα οι ΑΝΕΛ, με την έννοια αυτή που λέτε, δεν ήταν μέσα στη διαπραγματευτική ομάδα

Δημοσιογράφοι: Το ότι συζητήθηκε στην ΚΟ είπε ο Σγουρίδης

Τ. Κουίκ: Νομίζω ότι ο εκπρόσωπος Θεόδωρος Τουσουνίδης το διέψευσε αυτό το πράγμα, συν το ότι εγώ προσωπικά δεν ήμουν σε αυτή τη συνεδρίαση, γιατί έλειπα σε ταξίδι στην Αφρική προσπαθώντας να πάρουμε πίσω τις εθνικοποιημένες περιουσίες των Ελλήνων.

Δημοσιογράφοι: Μάλιστα. Υπάρχει κατά την άποψή σας σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης ή προσπάθεια υποκίνησης σε βία; Βλέπετε τέτοια πράγματα στην Ελλάδα του 2018;

Τ. Κουίκ: Εγώ ξέρω ότι το προσπαθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν λέω Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλω να λερώσω το όνομα ενός κόμματος έτσι όπως το είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και έτσι όπως έχει καταντήσει τώρα.

Λοιπόν, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί πράγματι για εσωτερικούς λόγους να δημιουργήσει αυτό το χάος. Είναι ο,τι κάνει ο Ερντογάν προσπαθώντας να αποκομίσει εσωτερικά οφέλη κάνοντας μία εξωτερική επιθετική πολιτικη για την Ελλάδα. Το ίδιο κάνει τώρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να μπορεί να συσπειρώσει το εσωτερικό του τριχοτομημένου βουλευτικού ακροατηρίου.

Δημοσιογράφοι: Εκλογές 2019;

Τ. Κουίκ: Τον Σεπτέμβριο μήνα

Δημοσιογράφοι: Άρα, μέχρι το τέλος είπατε θα πάμε μέχρι το τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ άρα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019

Τ. Κουίκ: Γιατί βλέπετε εσείς να υπάρχει κάτι άλλο εκτός από ΣΥΡΙΖΑ σαν τον βασικό κορμό της κυβέρνησης;

Δημοσιογράφοι:  Ρωτώ κ Υπουργέ, ρωτώ..

Τ. Κουίκ: Όχι λέω ότι ο βασικός κορμός της κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιογράφοι: Άρα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τ. Κουίκ: Θα επαναλάβω ότι κανείς δεν μπορεί να μιλάει τον μήνα Ιούνιο για το τί θα γίνει αύριο ενδεχομένως..

Δημοσιογράφοι: Σωστό, σωστό. Αυτό είναι από τότε που γεννήθηκε ο κόσμος.

Τ. Κουίκ: Και θα σας πω και κάτι, ότι από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε αυτή η κυβέρνηση λέγαμε ότι πάμε για εκλογές

Δημοσιογράφοι: Άρα λοιπόν, να κρατήσουμε μέχρι το τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τ. Κουίκ: Δεν υπάρχει άρα, υπάρχει ότι όπως είπε και ο κ Τζανακόπουλος χθες, μέσα στις συνταγματικές προθεσμίες δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Δημοσιογράφοι: Σας ευχαριστούμε.

Τ. Κουίκ: Θέλω κι εγώ να σας ευχαριστήσω για αυτό που κάνετε σε επίπεδο «Φωνή της Ελλάδας».  Η ομογένεια το έχει ανάγκη να ακούει τη φωνή της πατρίδας, όπως και ταξιδιώτες ναυτικοί.

Ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά, κάνω έκκληση από τη συχνότητά σας στη διοίκηση της ΕΡΤ να συνδέσει, επιτέλους, δορυφορικά την Αφρική.  Διότι με τη ΝΕΡΙΤ είχαν κλείσει οι δορυφορικοί διακόπτες και οι ομογενείς μας στην Αφρική, μέχρι το Γιοχάνεσμπουργκ, το έχουν ανάγκη να ξαναδούν την ελληνική τηλεόραση.

Το φωνάζω αλλά δεν ανταποκρίνεται κανείς. Πιέζω προς κάθε κατεύθυνση, αλλά το λέω τώρα και μέσα από την συχνότητά σας, προς τη διοίκηση Κωστόπουλου.

Επίσης έχω βγάλει μερικές 100άδες δελτία Τύπου για θέματα ΥΠΕΞ και θέματα ομογένειας και μόνο το διαδίκτυο είναι αυτό που κατά κανόνα τα μεταδίδει.

Όταν μάλιστα είχα καταθέσει και την επίσημη διαμαρτυρία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Δανία, (για πρώτη φορά έθεσε η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης) το θέμα των δύο στρατιωτικών, δεν έπαιξε σε κανένα κανάλι και πολύ περισσότερο δεν έπαιξε στην ΕΡΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)