to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 13.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουίκ: Η τροπολογία της ΝΔ για την ψήφο των απόδημων είναι της παραφροσύνης

Την μετακίνηση προσωπικού από την Ελλάδα για την συγκρότηση εκλογικών τμημάτων στο εξωτερικό, προβλέπει μεταξύ άλλων η τροπολογία της ΝΔ για την ψήφο των απόδημων, είναι της παραφροσύνης, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της σε πέντε μήνες και πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο θα πάρει τις 200 ψήφους στη Βουλή ώστε να εφαρμοστεί άμεσα, υπογράμμισε.


Για την ψήφο των αποδήμων και τις σχετικές πρόνοιες στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλη, ο κ. Κουίκ ως καθ' ύλην αρμόδιος είπε ότι έβαλε την υπογραφή του «με πολύ μεγάλη χαρά» για την σύσταση της σχετικής επιτροπής.

«Μέσα σε πέντε μήνες θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, ώστε να αποδόσουμε ψήφο σε εκείνους τους Έλληνες που το δικαιούνται. Βάσει Συντάγματος μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού και δεν είναι μόνο ναυτικοί, διπλωμάτες κτλ., αλλά και τα παιδιά του brain drain και εκείνοι που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Όπως μπορούν να ψηφίσουν στην Ελλάδα μπορούν να ψηφίσουν και στον τόπο κατοικίας τους», είπε ο κ. Κουίκ.

«Σε πέντε μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει το νομοσχέδιο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα περάσει με τις 200 ψήφους, για να εφαρμοστεί άμεσα», προσέθεσε σε άλλο σημείο.

Η πρόταση της ΝΔ θυμίζει τα κομματικά jumbo της Ολυμπιακής και τον διχασμό των ομογενών

Ο ίδιος σχολίασε ότι «η τροπολογία της ΝΔ είναι της παραφροσύνης, προβλέπει εν ολίγοις ότι θα πρέπει να μετακινείται -εάν δεν επαρκούν οι διπλωμάτες μας, που δεν επαρκούν σας διαβεβαιώ- κόσμος από την Ελλάδα για να συγκροτήσει εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι στις ΗΠΑ έχουμε 8-9 προξενεία, σε μία αχανή χώρα. Με τον τρόπο που διατυπώνει την τροπολογία η ΝΔ δεν θα το γλιτώσουν το ταξίδι οι ομογενείς που θέλουν να ψηφίσουν».

Συνέστησε για τον λόγο αυτό στην ΝΔ «να μην μας θυμίζει τα παλιά, όταν γέμιζαν τα jumbo της Ολυμπιακής τσάμπα, χρεώνοντας την Ολυμπιακή. Τους έφερναν στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να ψηφίσουν τα κόμματα, όχι για να δώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου στον ομογενή».

«Με το "ελάτε να ψηφίσετε για να βγούμε κυβέρνηση και να νομοθετήσουμε την ψήφο σας στις επόμενες, τις μεθεπόμενες εκλογές ", πάνε να μπουν τα γνωστά κόμματα και η ΝΔ να διαλύσουν την ηρεμία των ομογενών, να μας φέρουν πίσω στις εποχές των γαλάζιων και πράσινων καφενείων, διχάζοντας την ομογένεια», όπως υπογράμμισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)