to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 10.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Κουίκ: Δεν τίθεται θέμα ευστάθειας της κυβέρνησης

Δεν τίθεται θέμα ευστάθειας της κυβέρνησης, τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Αυτό όπως σημείωσε το ξεκαθάρισε μιλώντας στο Ζάππειο Μέγαρο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως «για εμάς μπορεί να υπάρχει το αγκάθι της ονοματολογίας αλλά από εκεί και πέρα επισημαίνονται όλα τα θετικά τα οποία είχε η συμφωνία με την πΓΔΜ».


Ερωτηθείς για την θέση των ΑΝΕΛ για τον «Κλεισθένη» και τη θέσπιση πλαφόν εισόδου 3%, ο κ. Κουίκ τόνισε την ανάγκη να «γίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση» και σημείωσε πως «μπήκε η λογική του 3%, όπως μπαίνει η λογική του 3% σαν σκαλοπάτι εισόδου στη Βουλή». Αυτό όπως σημείωσε «είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί» στις συνεδριάσεις της επιτροπής και της Ολομέλειας. Ωστόσο τόνισε πως το θέμα του 3% «γίνεται ξαφνικά μέγα θέμα» επειδή το είπε ο Π. Καμμένος ο οποίος γίνεται συχνά στόχος  αντιπολιτευτικών μέσων ενημέρωσης αλλά και κομμάτων.

Σε σύντομο σχόλιό του για τα όσα ανέφερε η κα Μπακογιάννη απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε για την παρουσία της στην ορκωμοσία του τούρκου προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «εξαιρετικά μουδιασμένη απάντηση, ψάχνοντας να βρει επιχειρήματα».

Ερωτηθείς για την τροπολογία της ΝΔ για τις συντάξεις, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «θέατρο της επιβεβαίωσης του νεοφιλελευθερισμού που πλέον διέπει το συγκεκριμένο κόμμα». Όπως πρόσθεσε «από τη μια πλευρά έχουμε μία ΝΔ η οποία σκίζεται να μειωθούν οι συντάξεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μία ΝΔ η οποία πάει στο ευρωκοινοβούλιο και υπερψηφίζει το άνοιγμα του ωραρίου εργασίας στις 12 ώρες. Αν αυτό δεν είναι η απολυτή ένδειξη του τί μπορεί να περιμένει τον Έλληνα εάν και εφόσον πάρει την εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019, τότε πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ οι πολίτες».

Τέλος, απαντώντας σε όσους επέκριναν τις επισκέψεις του σε χώρες της Αφρικής, ο κ. Κουίκ εξήγησε ότι αυτές εντάσσονται στον σχεδιασμό του ΥΠΕΞ για προσέγγιση μιας τεράστιας ηπείρου από την οποία «ήμασταν εξαφανισμένοι» για 46 χρόνια και πως συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της οικονομίας και στο άνοιγμα των αγορών. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι όταν κάποιος υφυπουργός μέσα σε πέντε μέρες πηγαίνει σε τρεις χώρες για να κάνει τουρισμό ή διακοπές, τότε θα έλεγα ότι ο κομπλεξισμός δεν έχει τέλος», σχολίασε ο κ. Κουίκ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)