to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 07.07.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Τ. Κορωνάκης στο «Κόκκινο»: «Τώρα μας ενώνουν δεσμοί αίματος με το 61,3%!»

«Δεν γίνεται να προδώσουμε αυτόν τον κόσμο, τώρα μας ενώνουν δεσμοί αίματος με το 61,3%», ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. «Ο κόσμος ξεπέρασε το φόβο, αλλά ξεπέρασε κι εμάς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


«Έτσι ξέρουν να απαντούν οι λαοί στα τελεσίγραφα» είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, κωδικοποιώντας τα μηνύματα αυτού του στεντόρειου «ΟΧΙ», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήταν συντριπτική απάντηση σε έναν πραγματικό πόλεμο, αλλά και σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. Επειδή και οι ίδιοι δεν εμπιστεύονταν το εγχώριο, φθαρμένο, πολιτικό σύστημα, ανέλαβαν προσωπικά την εκστρατεία υπέρ του «ΝΑΙ» ο Σουλτς, ο Σόιμπλε, η Λαγκάρντ, η Μέρκελ… Καθαρά το είπε η Λαγκάρντ: ‘Το πρόβλημα δεν είναι το πρόγραμμα, αλλά η κυβέρνηση’. Πιο καθαρή τοποθέτηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει…».  

     
Αναλύοντας το ευδιάκριτο ταξικό πρόσημο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος (τεράστια ποσοστά του «ΟΧΙ» στις λαϊκές συνοικίες, υψηλότατα του «ΝΑΙ» στις εύπορες) ο κ. Κορωνάκης είπε μεταξύ άλλων: «Οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν πλέον συνείδηση της θέσης τους (…) Μετά από πέντε χρόνια μνημόνιο, ο κόσμος έκλεισε τους λογαριασμούς με τον φόβο».  

Ερωτηθείς για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ότι ο λαός απέρριψε τη λιτότητα λέγοντας  «‘δεν θέλω μια 'λύση' από τα ίδια’.  Και πρόσθεσε ο κ. Κορωνάκης: «Δεν γίνεται πάντα να ζούμε με τη θηλιά στο λαιμό, μέχρι την επόμενη δόση (…). Δεν γίνεται να προδώσουμε αυτόν τον κόσμο, τώρα μας ενώνουν δεσμοί αίματος με το 61,3%»

Ερωτηθείς τι θα γίνει, εάν οι δανειστές αγνοήσουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο κ. Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι τόσο ισχυρός για να το κάνει αυτό, καθώς και ότι όλοι έχουν τους δικούς τους φόβους. Εάν συμβεί, πρόσθεσε, τότε θα μιλάμε για μια άλλου τύπου εξέλιξη στην Ευρώπη, το μήνυμα της οποίας θα είναι πως κάποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν την ΕΕ σε ένα «κλειστό κλαμπ ακραία νεοφιλελεύθερων».

Υπέρ του «ΝΑΙ», παρατήρησε, συσπειρώθηκαν «όσοι μας έφεραν ως εδώ» (εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας), ΜΜΕ, επιχειρηματίες πολλοί εκ των οποίων εκβίαζαν το προσωπικό τους επισείοντας ακόμη και τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης. Ακόμη, εκπρόσωποι ενός «παλιού, παρηκμασμένου συστήματος», που απαρτίζεται από «επιμελητήρια, δημάρχους, περιφερειάρχες, ακόμη και τη ΓΣΕΕ».

Ο κ. Κορωνάκης επεσήμανε ότι το σύνολο αυτού «του παλιού κόσμου» έλαβε συντριπτική απάντηση με το «ΟΧΙ» και ουσιαστικά απορρίφθηκε. «Η Αριστερά οφείλει να ανοίξει νέους δρόμους» επικοινωνίας με το δυναμικό κοινωνικό ρεύμα του «ΟΧΙ» πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια επικέντρωσε την προσοχή του ακριβώς σε αυτό: την Αριστερά.

Ανέφερε πως χάρη στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην αντίσταση του ελληνικού λαού, σημειώνονται πολιτικές διεργασίες και μετατοπίσεις στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε σε κινήσεις «προς τα αριστερά» που γίνονται, τόσο από στελέχη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όσο και από στελέχη του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, που αμφισβητούν την πολιτική του Ρέντσι.

Ως προς την ελληνική Αριστερά, ο κ. Κορωνάκης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη που έδωσαν στην πορεία προς το δημοψήφισμα.

Εξήρε επίσης τη μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, σχολιάζοντας: «Χάρηκα που δώσαμε τη μάχη με τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(…)  Αύριο μπορεί να διαφωνήσουμε και να τσακωθούμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι στα κρίσιμα, στα πολύ σοβαρά, παρά τις διαφωνίες μας θα μαχόμαστε μαζί».

Αντιθέτως, για το ΚΚΕ είπε πως «είναι υπόλογο πριν απ’ όλα στα μέλη και τους φίλους του που δεν υπάκουσαν στη γραμμή του άκυρου». Η επιλογή αυτή δεν ήταν αντάξια της ιστορίας του ΚΚΕ, σημείωσε ακόμη.

Μιλώντας για τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού υπενθύμισε την εξωφρενική στάση τους μέχρι το δημοψήφισμα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως ακόμη και στον απόηχο του εκκωφαντικού «ΟΧΙ» κάνουν σαν μην έχει «μιλήσει» ήδη η ελληνική κοινωνία!

Ερωτηθείς γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε συζητήσεις αυτών των καναλιών, οι οποίες κατά κανόνα είναι ανισότιμες (ενίοτε κραυγαλέα ανισότιμες!), ο κ. Κορωνάκης ανέφερε:

«Αυτή είναι μεγάλη συζήτηση (…). Πρέπει να το δούμε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα συνιστούσε λύση μια συνολική αποχώρηση από τα μέσα ενημέρωσης (…)Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαλλάσσεται από τη δοκιμασία της κριτικής που πρέπει να της ασκείται. Άλλο όμως κριτική, συζήτηση και αντιπαράθεση κι άλλο να… τρώμε ξύλο, σε συζητήσεις οργανωμένες με τρόπο καθαρά ανισότιμο. Όπου δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση, θα πρέπει να αποχωρούμε. Εάν ένας δημοσιογράφος κατ’ εξακολούθηση παίζει το παιχνίδι με ανισότιμους όρους, να μην πηγαίνουμε στην εκπομπή του…».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ειδικά ο Σκάι» ξεπέρασε κάθε όριο, παραβιάζοντας κατάφωρα και την εκλογική νομοθεσία. Υπογράμμισε δε πως θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν η κυβέρνηση να προωθήσει τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών αδειών.     

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)