to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 16.04.2015

πηγή: alterthess.gr

Πολιτική

Τ. Κορωνάκης: Η κυβέρνηση έχει ήδη καταφέρει πολλά - Τα σενάρια καταστροφής διαψεύδονται

«Τα σενάρια καταστροφής που ξεδιπλώνονται καθημερινά από τα ΜΜΕ ως ημερολόγια των Μάγιας διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε στην Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του.


“Η κυβέρνηση έχει ήδη καταφέρει πολλά παραπάνω απ`ότι περιμέναμε και πριν τις εκλογές. Έτσι τα σενάρια καταστροφής που ξεδιπλώνονται καθημερινά από τα ΜΜΕ ως ημερολόγια των Μάγιας διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο” δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε στην Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του.

Απέναντι σε αυτά τα σενάρια, συνέχισε η κοινωνία έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση δίνει μια σκληρή μάχη στο εξωτερικό και παράλληλα στο εσωτερικό υλοποιεί το πρόγραμμά της.

Ο Τ. Κορωνάκης αναφέρθηκε στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που οι ρυθμίσεις του ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή, για το νόμο για τις 100 δόσεις που λειτουργεί, όπως είπε, αποτελεσματικά ενώ σύντομα αναμένονταi προς κατάθεση μια σειρά νομοσχεδίων που “ξαναφέρνουν την δημοκρατία και την δικαιοσύνη στην χώρα, ένα τεράστιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη”

Ο Τ. Κορωνάκης στην σύντομη εισαγωγή που έκανε τόνισε πως η επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη έχει συμβολικό αλλά και πραγματικό χαρακτήρα και αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στην ελεύθερη ΕΡΤ, την ΒΙΟΜΕ αλλά και με τις επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού. Παράλληλα χθες και σήμερα πραγματοποιούνται δύο εκδηλώσεις με την συμμετοχή μελών του κόμματος για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

“Γνωρίζουμε την σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, βασικό σύμμαχος μας στην μάχη αυτή είναι η κοινωνία που πρέπει να βγει από την κρίση όρθια. Τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. Δεν μπαίνει ζήτημα για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, όποιοι και αν είναι οι εκβιασμοί” είπε συγκεκριμένα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σταθμοί στην διαπραγμάτευση είναι πολλοί και στόχος είναι τον Ιούνιο να υπάρξει μια συμφωναία επωφελής για όλους με ελάφρυνση του χρέους. "Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές. Δεν εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα του Σαμαρά" είπε συγκεκριμένα.

Ήδη, όπως είπε, έχουν αμφισβητηθεί τα εξωπραγματικά πλεονάσματα και η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων.

“Δεν συμφέρει κανέναν μια νέα κρίση πάνω στο ελληνικό ζήτημα” δήλωσε ακόμη

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε στο ζήτημα της Χαλκιδικής και τον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού δηλώνοντας πως “ Η θέση του κόμματος και της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και παραμένει η ίδια με αυτήν πριν τις εκλογές” τόνισε και πρόσθεσε

“Το αρμόδιο Υπουργείο έχει στην διάθεσή του πλέον πολύ παραπάνω στοιχεία που καθιστούν, για όποιον το αμφισβητεί, την επένδυση αυτή καταστροφική για το περιβάλλον, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους κατοίκους που αντιστέκονται και θα πιέσουμε την κυβέρνηση να σταματήσει καταστροφή και να υλοποιήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που δίνει δουλειά και εξασφαλίζει το μέλλον της περιοχής” .

Όσον αφορά το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε πως σύντομα θα αλλάξει ρόλο, δεν θα στοχεύει δηλαδή στο ξεπούλημα αλλά στην αξιοποίηση. Επιπλέον, όπως συμπλήρωσε, τα χρήματα δεν θα μπαίνουν στην μαύρη τρύπα του χρέους.

“Δεν θα εκχωρήσουμε το μέλλον της χώρας κοψοχρονιά” σημείωσε ακόμη και αναφέρθηκε στο παράδειγμα των κτιρίων που ανήκαν στο δημόσιο και τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση πούλησε στο ΤΑΙΠΕΔ και για είκοσι χρόνια θα πληρώνει ενοίκια για να τα χρησιμοποιεί ταϊζοντας την μαύρη τρύπα του χρέους.

"Οι καταστροφικές επενδύσεις και τα δωράκια σε επιχειρηματίες τελείωσαν" ξεκαθάρισε .

Όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ακραία φτώχεια ο Τ. Κορωνάκης δήλωσε πως "οφείλουμε να τους υποδεχτούμε".

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη για αλλαγής της πολιτικής σε όλη την Ευρώπη, ήδη υπάρχουν φωνές, όπως είπε που αμφισβητούν την συνθήκη του Δουβλίνου.

"Πρέπει να μοιραστεί όλη η Ευρώπη το βάρος της ευθύνης έτσι ώστε να μην υπάρχουν εξαθλιωμένοι αλλά και οι λόγοι που αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να φεύγουν από την χώρα τους".

“Η χώρα έχει μεταναστευτική πολιτική, έχει σχέδιο υποδοχής προκειμένου να μην εξωθούνται οι πρόσφυγες στην παρανομία και στο σκοτάδι” δήλωσε ακόμη

Τέλος αναφέρθηκε στα ΜΜΕ μιλώντας “για ρήξη στο εσωτερικό” και πρόσθεσε “αυτό το ξέρουν όσοι μας χτυπούν και έκαναν πάρτυ την ώρα που η κοινωνία σφάδαζε”

Τέλος χαρακτήρισε κορυφαίο ζήτημα την δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινά σε λίγες μέρες σημειώνοντας πως πρόκειται για μια διαδικασία αποκάλυψης της εγληματικής δράσης των νεοναζί.    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)