to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 03.02.2015

Πολιτική

Τ. Κορωνάκης: "Για την ουσία του χρέους δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι έχουμε πει" (βίντεο)

"Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κουνηθεί καθόλου από τις απόψεις του για το χρέος, π.χ. όταν λέγαμε ότι το χρέος δεν είναι ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό πρόβλημα ή ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε με το χρέος ως μπαμπούλα, αλλά πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης και να πάμε σε αναπτυξιακές πολιτικές", τόνισε ο Τ. Κορωνάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ


"Για την ουσία του χρέους δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι έχουμε πει. Η στρατηγική μας ήταν η χώρα να επιβαρύνεται από το χρέος όσο το δυνατόν λιγότερο. Μιλούσαμε για διαγραφή, μιλούσαμε για ρήτρα ανάπτυξης και για ένα νέο επενδυτικό σχέδιο, για ένα νέο new deal. Αυτό που έχει σημασία είναι η χώρα να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο απ'το χρέος [...] Δεν έχουμε αλλάξει καθόλου γραμμή", υπογράμμισε ο Τ. Κορωνάκης.  

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρώπη που αποφεύγει τη λέξη διαγραφή», ανέφερε ο Τ. Κορωνάκης και συνέχισε «αν η διαπραγμάτευση για το πρόβλημα του χρέους, κατέληγε υποθετικά σε μια πρόταση που να περιλαμβάνει: α) μία περίοδο χάριτος για κάποια χρόνια, β) ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή από εκεί και πέρα και γ) επιμήκυνση εις το διηνεκές ενός μέρους του χρέους και παράλληλα προστεθεί ένα σοβαρό επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, ενώ θα αφαιρείται από τον υπολογισμό των δημόσιων ελλειμμάτων το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πιστεύετε πώς θα κατηγορήσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ οτι άλλαξε γραμμή;»

Τέλος, ο Τάσος Κορωνάκης επεσήμανε την σημασία ενίσχυσης του κόμματος σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όχι ως πελατειακού μηχανισμού, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με άλλα κόμματα που βρέθηκαν στην διακυβέρνηση, αλλα ως την δομή στήριξης, αλλά και ελέγχου της κυβέρνησης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη δεσμών με την κοινωνία και πρωτοστατώντας στην συγκρότηση θεσμών δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Σακελλαρίδης για το χρέος: «Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κωλοτούμπα» (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)