to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 15.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τ. Κορωνάκης: Εγκαταλελειμμένη πόλη η Αθήνα (βίντεο)

«Αν φύγουν οι 650 των συμβασιούχων της καθαριότητας πώς θα δουλέψει η καθαριότητα την επόμενη μέρα; Αν κάνετε διαρκώς εφέσεις στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους υπαλλήλους στην καθαριότητα, πώς θα καθαρίζετε την πόλη;» ο Τ. Κορωνάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» έθεσε το ζήτημα της καθαριότητας σε πρώτη προτεραιότητα για το δήμο της Αθήνας φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές του, κυρίως τον εκπρόσωπο του συνδυασμού του Γ. Καμίνη, που δεν είχε τι να απαντήσει, το πρωί στο Mega.


«Πρέπει να είσαι κάτοικος Αθήνας για να έρθεις αντιμέτωπος με το πρόβλημα της καθαριότητας» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν μια «εικόνα πόλης εγκαταλειμμένης». Περιέγραψε τα κυριότερα προβλήματα που συνιστούν αυτή την αρνητική εντύπωση των Αθηναίων για την πόλη τους εστιάζοντας κυρίως στα εξής: καθαριότητα, πεζοδρόμια, δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός.

Επιπλέον ενδεικτικό είναι ότι οι κάδοι δεν πλένονται ποτέ και η δυσοσμία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της καθημερινότητας των Αθηναίων.  Ο υποψήφιος, μάλιστα με το συνδυασμό του Γ. Καμίνη, Α. Βαρελάς αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «ούτε μία φορά το χρόνο δεν θα πλένονται οι κάδοι»! Οι προσπάθειές του να αιτιολογήσει την αναλγησία της απερχόμενης δημοτικής αρχής έπεσαν στο κενό, καθώς έλαβε την αποστομωτική απάντηση: «Πήρατε πολλές ομόφωνες αποφάσεις, που δεν κάνανε τίποτα για να εφαρμοστούν»!

Δεν υπάρχει καμία πολιτική κατοικίας, καμία προστασία στους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις κατασχέσεις. «Είτε πούμε αλληλεγγύη, είτε πούμε κατοικία, είτε πούμε αναπλάσεις, ο δήμος είναι ανύπαρκτος»!

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)