to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 21.03.2015

πηγή: e-vertigo.gr

Πολιτική

Τ. Κορωνάκης από την Ορεστιάδα: «Μπορούμε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια»

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε το απόγευμα την περιοδεία του στην περιοχή, συμμετέχοντας στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη


Για το “μεγάλο στοίχημα”, εάν δηλαδή μπορεί να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα βγαλει την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, μίλησε ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης στη συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ορεστιάδα το πρωί του Σαββάτου (21-3-15) . Ο κ. Κορωνάκης ξεκίνησε από τον Έβρο τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ως στόχο να προωθήσει το διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του κόμματος, μέσω των τοπικών του οργανώσεων. “Πρέπει με όπλο την ειλικρίνεια να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία”, υποστήριξε, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη η νέα αυτή σχέση να αναπτυχθεί “με τρόπο αυτοκάθαρσης από το παλιό, διεφθαρμένο και πελατειακό”. Πρόσθεσε επίσης ότι “οι αλλαγές θα γίνονται εν κινήσει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, δηλαδή πρώτα να αλλάξουμε και μετά να βγούμε προς τα έξω”.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να είναι ενεργοί σε αυτήν την προσπάθεια, εφιστώντας την προσοχή για τις περιπτώσεις συγκυριακής και για λόγους συμφέροντος προσκόλλησης προσώπων, τα οποία, όπως είπε, “κολλάν σε όλα τα κόμματα, όταν μυρίζονται το μέλι”. Αναλύοντας το μοντέλο που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην κομματική λειτουργία σημείωσε ότι οι “διαδρομές” μεταξύ κόμματος-κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβέρνησης πρέπει να είναι ξεκάθαρες και δομημένες κατά τρόπο που θα συμβάλλουν στη διαχείριση από την κυβέρνηση των προβλημάτων των κοινωνιών. “Θέλουμε κάθε τοπική κοινωνία να έχει φωνή και με την συλλογική δράση να πιέζει αλλα και να ανοίγει νέα πεδία για την εφαρμογή του προγράμματός μας. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να είναι προσωπικά, αλλά να αφορούν το σύνολο. “Δε θέλουμε να εγκλωβιστούμε στο παλιό-πελατειακό. Αν συμβεί αυτό, έχουμε χάσει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάκης. Για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της κυβέρνησης Με κινητήρια δύναμη την “πρωτοφανή στήριξη της κοινωνίας, που ένιωσε ότι επιστρέφει η αξιοπρέπεια, οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να δίνουν πάντα το στίγμα ότι δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους”, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Κορωνάκης επεσήμανε το επιθετικό κλίμα που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού, όπως υποστήριξε, “το σχέδιο ήταν, με τις παγίδες που είχαν βάλει, να τους “βγει” το σενάριο της “αριστερής παρένθεσης”. Από το πρώτο eurogroup έστησαν σκηνικό ασφυξίας, θέτοντας το δίλημμα: υποταγή ή ρήξη, με στόχο να “πέσει” η κυβέρνηση”. Εκτίμησε δε ότι “στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το βαθμό της αποφασιστικότητάς του, παρά τις αμφισβητήσεις και τις πιέσεις που μπαίνουν”. Παράλληλα επεσήμανε ότι "η Ευρώπη έχει μπροστά της εννέα (9) εκλογικές αναμετρήσεις και αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα κρίσιμο κλίμα αλλαγής".

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της “επταμερούς” της περασμένης Πέμπτης (19-3-15), ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επαναβεβαιώθηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ότι το μνημόνιο δεν υπάρχει, ότι οι μεταρρυθμίσεις των επόμενων μηνών δε θα υπαγορεύονται από τα τεχνικά κλιμάκια και ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα άρουν τα μέτρα ασφυξίας. “Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι αποτυπώθηκε ότι οι πολιτικές των προηγούμενων ετών είχαν αποτέλεσμα την ανθρωπιστική κρίση, δηλαδή υπήρξε αναγνώριση της αποτυχίας των προηγούμενων ετών”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)