to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 05.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Θα ψηφίσει η ΝΔ τη μη μείωση του αφορολόγητου που νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της, την αδιαφορία και τη σκόπιμη αμφισβήτηση, επιδιώκει να πείσει ότι έχει ήδη εκλεγεί από τις 26 Μαΐου και κατά συνέπεια η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου.


Η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της, την αδιαφορία και τη σκόπιμη αμφισβήτηση, επιδιώκει να πείσει ότι έχει ήδη εκλεγεί από τις 26 Μαΐου και κατά συνέπεια η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στον Νίκο Σβέρκο η κα Χριστοδουλοπούλου εξήγησε αναφορικά με τα όσα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση πως θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξει να είναι όχι μόνο νικήτρια αλλά και αυτοδύναμη και γι’ αυτό κρατάει αυτή τη γραμμή με τόσο πείσμα εκθέτοντας φυσικά την άποψη της για τη διακυβέρνηση της χώρας, για τη δημοκρατία και περιφρονώντας τη ψήφο του πολίτη, που είναι υποτίθεται η βάση της αστικής μας δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλοπούλου μίλησε και για τις σκοπιμότητες πίσω από τη στάση της ΝΔ όπως π.χ. στο θέμα της εκλογής των ανώτατων δικαστών μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει πολύ πριν τις εκλογές καθώς υπονοεί ότι «η Δικαιοσύνη έχει ανθρώπους δικούς της που περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη» και «αυτό νομίζω είναι βαθύτατη προσβολή»

Για τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στον Ποινικό Κώδικα η κα Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με τις αλλαγές γιατί είναι έξω από το πνεύμα του φόβου που προβάλλει τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία. Για τις αλλαγές που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες αντιλήψεις και ανάγκες τόνισε ότι οι νομικοί το περίμεναν αυτό με υπομονή για ατέλειωτα χρόνια.

Αυτές τις αλλαγές ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το καταφύγιο του κάθε τρομοκράτη «οι άνθρωποι είναι εκτός πολιτισμού νομικού, εκτός των προβληματισμών που υπάρχουν σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Θεωρούν ότι ο φόβος μέχρι και η θανατική ποινή, που βλέπουμε ακόμα και τώρα ότι συνεχίζει να προπαγανδίζεται, αποτελούν τον τρόπο για να εξασφαλίσεις την κοινωνική ειρήνη. Και εγώ ρωτώ, ο Ποινικός Κώδικας που ήταν έτσι από το 1920 απέτρεπε τίποτα από αυτά που φοβάται η ΝΔ; Ήταν λοιπόν αυστηρός και εμείς τον κάνουμε επιεική; Ήταν αυστηρός σε τι; Και γιατί δεν κατάφερε όλη αυτή την εγκληματικότητα την οποία τη μεγεθύνει και τη βλέπει σαν μεγάλη απειλή της κοινωνίας να την αποτρέψει;» σημείωσε η κα Χριστοδουλοπούλου.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» επισήμανε η αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας για την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή σχετικά με τη ψήφιση της μη μείωσης του αφορολόγητου και την αδιέξοδη στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αν και διαρκώς κάνει λόγο στην υπερφορολόγηση τώρα μιλάει για προεκλογικό μέτρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)