to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 25.04.2019

Πολιτική

Τ. Χριστοδουλοπούλου: ΚΙΝΑΛΛ εκτός Βουλής χωρίς προπαγάνδα για «αυτοδυναμία» Μητσοτάκη

Παρουσιάζουν τον Κ. Μητσοτάκη «αυτοδύναμο» γιατί αν γίνει συζήτηση με ποιον θα συγκυβερνήσει, το ΚΙΝΑΛΛ δεν θα μπει καν στην Βουλή, οι πολίτες πρέπει να έχουν αηδιάσει, φαίνεται στα ποσοστά τηλεθέασης για συγκεκριμένα κανάλια που αισθάνεται ότι τον υποτιμούν βαθύτατα, είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο


Παρουσιάζουν τον Κ. Μητσοτάκη «αυτοδύναμο» γιατί αν γίνει συζήτηση με ποιον θα συγκυβερνήσει, το ΚΙΝΑΛΛ δεν θα μπει καν στην Βουλή, οι πολίτες πρέπει να έχουν αηδιάσει, φαίνεται στα ποσοστά τηλεθέασης για συγκεκριμένα κανάλια που αισθάνεται ότι τον υποτιμούν βαθύτατα, είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Αναφερόμενη (στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της) στην πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, η αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «ήδη το κλίμα είναι πολύ νοσηρό, αξιοποιούνται τα πάντα για να ανεβάσουν το πρεστίζ του κ. Μητσοτάκη, που προπαγανδίζεται από παντού, ως ο μέλλων πρωθυπουργός και μάλιστα αυτοδύναμος, ώστε να μην υπάρξει συζήτηση για το με ποιον θα συγκυβερνήσει και το ΚΙΝΑΛΛ οδηγηθεί στο να μην μπει καν στην Βουλή. Όλα αυτά αποσιωπώνται, αναφέρεται μόνο η αυτοδυναμία ως σχεδόν σίγουρη… Οι πολίτες πρέπει να έχουν αηδιάσει … φαίνεται στα ποσοστά τηλεθέασης … συγκεκριμένα κανάλια ο κόσμος τα αποφεύγει γιατί αισθάνεται ότι τον υποτιμούν βαθύτατα».

Σημείωσε ωστόσο ότι σε αυτόν τον ανταγωνισμό «και η Αριστερά συμμετέχει, αυτό είναι ένα ζήτημα … συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό το κλίμα, δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει αλλά πόσοι συμμετέχουν … παρά την θέλησή μας, βρισκόμαστε πολλές φορές κι εμείς σε αυτή την αντιπαράθεση που δεν έχει καμία ουσία, αλλά απλώς αποδεικνύει την αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αν ο διάλογος γινόταν πάνω στην πραγματική ατζέντα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και τις ευρωπαϊκές, συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, τον αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, για την διάσωση και οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους, τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά, «τα άλλα θα ήταν πολύ περιθωριοποιημένα. Όμως κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει σε μία τέτοια συζήτηση, γιατί θα εκτεθεί … αλλά και χωρίς να συμμετέχουν εκτίθενται, γιατί τους “ξεφεύγουν” οι πραγματικές επιθυμίες και στόχοι που έχουν, για το ασφαλιστικό, για την επιστροφή στο 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, κτλ. Κανέναν δεν συμφέρει από την άλλη πλευρά να γίνει ψύχραιμη πολιτική συζήτηση. Προτιμούν τα εφέ, τις δήθεν αποκαλύψεις, τις κατασκευές και όλα τα σχετικά … και απαντούν στα πραγματικά που προκύπτουν (από την Novartis μέχρι τους πραγματικούς τους στόχους) μιλώντας για σκευωρίες … είναι ένα πρόβλημα τελικά πώς θα φτάσει ο πολίτης στις κάλπες και με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο λόγος που οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν «να πιάσουν την εσωτερικότητα, την αγωνία, την αμφιβολία, τον θυμό του ψηφοφόρου … θα εκπλαγούμε τελικά από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε και σε σειρά θετικών μέτρων που προβλέπεται να θεσμοθετηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς μία αριστερή κυβέρνηση είναι αναμενόμενο να προχωρά σε αναδιανομή πλούτου, «για την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων και συνολικά των πολιτών … ξέρω ότι ήδη, ό,τι υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το έχουμε πραγματοποιήσει κατά 80% … και θα γίνουν και οι 120 δόσεις για τα χρέη προς ταμεία και οι 120 δόσεις για την εφορία … νομίζω ότι οι πολίτες θα τα αξιολογήσουν όπως πρέπει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)