to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 27.08.2018

Πολιτική

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Διαπαιδαγωγούν τον κόσμο στο «μαύρο-άσπρο» καλλιεργώντας τον φόβο

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου, δεν θεσπίστηκε μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς υπέρμαχος του κράτους Δικαίου, αλλά και επειδή η ποινική καταστολή που είχε κάνει η ΝΔ είχε γεμίσει τις φυλακές»


Απόδειξη της πολιτικής ένδειας της ΝΔ είναι η προσπάθεια να φοβίσουν τους πολίτες με τις βολές κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, χωρίς να μιλούν για το φαύλο κύκλο φυλακής-εγκλήματος, τις καταδίκες της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ώστε να μην καταλάβουν οι πολίτες τι σημαίνει κράτος Δικαίου και πόσο μακροπρόθεσμη είναι η προσπάθεια σωφρονισμού και επανένταξης, είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Η απόφαση είναι σύμφωνη με τον νόμο», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενη στην πρόσφατη αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, αλλά προσέθεσε ότι «βεβαίως, πολύ συχνά οι δικαστές δεν δεσμεύονται από τον νόμο αλλά από υποκειμενικές απόψεις και στο τέλος εκδίδουν αποφάσεις που δεν είναι συμβατές ούτε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα ούτε γενικά με την επιείκεια ή τις αρχές του κράτους Δικαίου».

Ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε «επικαλούμενος λόγους υγείας, που δεν είναι όμως θεωρητικοί οι λόγοι υγείας, να πεις «είμαι άρρωστος» και σε βγάζουν. Πρέπει να προκύπτουν από το ΚΕΠΑ, αυτό πιστοποιεί την ασθένεια και το ποσοστό αναπηρίας ... Έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος κατάφερε να αποφυλακιστεί», σημείωσε.

«Δεν καταλαβαίνω», συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου, «γιατί όλο αυτό αξιοποιείται από την ΝΔ, γιατί καλείται η κυβέρνηση να απολογηθεί, αλλά και πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που πήραν άδειες, πλούτισαν και εξαπάτησαν το Δημόσιο σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ανάμειξη, μπορούν να χρεωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε κι άλλους που έχουν ζητήσει να αποφυλακιστούν για λόγους υγείας και δεν έχουν βγει ποτέ. Είναι πιστοποιημένη η υγεία τους από δεκάδες νοσοκομεία. Ξέρουμε και άλλες αποφάσεις, κυρίως την εποχή που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα».

Δεν θέλουν να κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη

«Αυτή την στιγμή κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη ή στην κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κ. Χριστοδουλοπούλου, «είναι μέγιστο πρόβλημα. Ακριβώς επειδή δεν θέλουν να κάνουν κριτική στην Δικαιοσύνη περιορίζονται στο να κριτικάρουν την κυβέρνηση και να αναδεικνύουν το νόμο Παρασκευόπουλου, ως το κύριο ζήτημα που προκαλεί μικρή ή μεγάλη εγκληματικότητα στην Ελλάδα».

Θύμισε μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έχει ανακοινώσει ότι θα τον καταργήσει όταν εκλεγεί. Αυτό δείχνει την πολιτική ένδεια αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να κερδίσουν κατηγορίες πληθυσμού που είναι φοβισμένοι, ή που θέλουν να τους φοβίσουν για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι το «κόμμα του νόμου και της τάξης». Απορώ σε ποιους απευθύνονται. Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία που να είναι σκεπτόμενοι, που να μην έχουν μνήμη χρυσόψαρου και να έλκονται από τέτοιου είδους πολιτικό λόγο; Είναι πραγματικά θλιβερό...».

Καταστολή που να δίνει στον παραβάτη τη δυνατότητα να επανέλθει στο σύνολο

Όπως υπογράμμισε, «το κράτος Δικαίου διέπεται από την αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει πρόληψη για την ποινική παραβατικότητα και εν συνεχεία καταστολή που να δίνει την δυνατότητα στον εγκληματία, τον παραβάτη, να επανέλθει στο κοινωνικό σύνολο».

«Αυτό ακριβώς κάνει ο νόμος Παρασκευόπουλου, δεν θεσπίστηκε μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς υπέρμαχος του κράτους Δικαίου, αλλά και επειδή η ποινική καταστολή που είχε κάνει η ΝΔ είχε γεμίσει τις φυλακές, όπου μέσα ήταν αδύνατο να επιβιώσει άνθρωπος, ήταν εργαστήριο εγκληματιών. Είχαμε καταδικαστεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον υπερπληθυσμό και τις απάνθρωπες συνθήκες», όπως υπογράμμισε η ίδια.

Δεν θέλουν να καταλάβει η κοινωνία

«Για τον φαύλο κύκλο «φυλακή - έγκλημα» δεν μιλάνε, δεν ξέρουν, δεν θέλουν να πουν την αλήθεια, για να μην καταλάβει η κοινωνία ότι το ζήτημα αυτό είναι πολύ πιο περίπλοκο, σοβαρό και μακροπρόθεσμο στην επίλυσή του», συνέχισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Όπως τόνισε, «σε όλο τον κόσμο δοκιμάζονται πρακτικές, ή στήνονται συνεχώς φυλακές ή δοκιμάζονται άλλες διαδικασίες όπως τα «βραχιολάκια», η έκτιση της ποινής κατ' οίκον, όλοι προσπαθούν να λύσουν το πώς αντιμετωπίζεις την εγκληματικότητα, την μικρή, την μεγάλη, την επικίνδυνη. Αυτά είναι εκτός πολιτικού διαλόγου, γιατί αν ο πολιτικός διάλογος επικεντρωθεί σε αυτά τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την επιστήμη σε όλο τον κόσμο, τότε θα μπορούν όλοι να καταλάβουν ότι δεν ευθύνεται ο Παρασκευόπουλος, ο νόμος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλούν για αυτά, Θέλουν να μιλούν σε ανθρώπους που τους διαπαιδαγωγούν στο μαύρο-άσπρο...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)