to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 14.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τ. Γεωργακόπουλος: «Έχει πολιτική και διοικητική ευθύνη ο Βορίδης» για το σκάνδαλο με τις αρθροσκοπήσεις

Το «έντεχνα στημένο» ερώτημα του Αττικού προς το ΚΕΣΥ οδήγησε στην εξίσωση της τιμολόγησης μίας ιατρικής πράξης με τουλάχιστον δύο ημέρες νοσηλείας, με μία πράξη σε ιδιωτικό ιατρείο, ο τότε υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αλλά και ο αναπληρωτής του κ. Γρηγοράκος, το υπέγραψαν ανεξέλεγκτα, έχουν ευθύνη και πολιτική και διοικητική, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά


«Τα έγγραφα που κατέθεσα στην εξεταστική επιτροπή έχουν να κάνουν με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) το Δεκέμβριο του 2014 που τιμολογούσε μία εξέταση που ζητήθηκε να τιμολογηθεί από την πρώην διοικήτρια του Αττικού Νοσοκομείου και λεγόταν διαγνωστική αρθροσκόπηση», όπως είπε.

«Το ΚΕΣΥ αποφάνθηκε, με εισήγηση γιατρού διευθυντή ορθοπεδικού από το Ασκληπιείο ότι αυτή η εξέταση έπρεπε να τιμολογηθεί, για να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, με το αντίστοιχο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ), που χρεώνεται κάθε τέτοια εξέταση στο νοσοκομείο και προϋποθέτει και νοσηλεία δύο ημερών», ωστόσο «το αρχικό ερώτημα του νοσοκομείου ήταν πολύ έντεχνα στημένο και το λέω χωρίς εισαγωγικά, γιατί ενώ ρωτάει το νοσοκομείο το ΚΕΣΥ πώς πρέπει να τιμολογηθεί αυτή η εξέταση, ξαφνικά το ΚΕΣΥ αποφασίζει ότι αυτή η εξέταση δύναται να διενεργείται και σε νοσοκομείο και σε ιδιωτικό ιατρείο, λόγω του ότι η τεχνική έχει βελτιωθεί, κάτι που δεν έχει καμία σχέση».

Θύμισε ότι «οι τιμές των ΚΕΝ που φτιάχτηκαν το 2012 αφορούν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες και πράξεις που διενεργούνται εντός νοσοκομείου, προϋποθέτουν μία ή περισσότερες ημέρες νοσηλείας. Δεν μπορούσε λοιπόν μία τέτοια απόφαση να περιλαμβάνει την διενέργεια της ίδιας ιατρικής πράξης και σε ιδιωτικό ιατρείο. Εφόσον ενδιαφερόταν η διοικήτρια του Αττικού για τη διενέργεια σε ιδιωτικό ιατρείο, θα έπρεπε να έχει υποβληθεί από άλλον αυτό το αίτημα και όχι από αυτήν, αλλά δεν ρωτήθηκε και ο διευθυντής της ορθοπεδικής πανεπιστημιακής κλινικής στο ίδιο το νοσοκομείο, αλλά ζητήθηκε από άλλο γιατρό, άλλο νοσοκομείο να γνωμοδοτήσει στο ΚΕΣΥ».

Κανονικά, «το νοσοκομείο κάνει ερωτήματα στο ΚΕΣΥ για υπηρεσίες που προσφέρει το ίδιο ... τέτοια υπηρεσία δεν προσέφερε ουδέποτε το Αττικόν. Γι΄ αυτό είπα ότι ήταν "στημένο" το ερώτημα της διοικήτριας του ΚΕΣΥ. Και το ΚΕΣΥ, αντί να απαντήσει στο Αττικό, γνωμοδοτεί γενικά και λέει ότι η εξέταση μπορεί να γίνεται και σε ιδιωτικό ιατρείο. Εδώ αρχίζει η παρανομία», όπως υπογράμμισε.

Κατά τον ίδιο, «η μη νόμιμη απόφαση του ΚΕΣΥ έχει να κάνει με το ότι αντιστοιχίζει την αποζημίωση του ΚΕΝ με νοσηλεία δύο ημερών, με μία ιατρική πράξη που γίνεται σε ιδιωτικό ιατρείο. Επειδή το ΚΕΣΥ έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, εγώ λέω "καλά έκανε και το είπε", αλλά όταν πάει στον υπουργό να επικυρωθεί, να γίνει υπουργική απόφαση -που δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ... πήγε λοιπόν στον κ. Βορίδη, το υπέγραψε ανεξέλεγκτα, έχει ευθύνη και πολιτική και διοικητική. Όταν πρόταση του ΚΕΣΥ του πάει και είναι παρά τω νόμω, οφείλει να το επισημάνει. Δεν επεσήμανε την μη νομιμότητα της απόφασης ... την υπογράφουν ο κ. Βορίδης και ο κ. Γρηγοράκος ως αναπληρωτής υπουργός ... υπάρχει θέμα μη νόμιμης τιμολόγησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)