to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 16.07.2021

Πολιτική

Λαυρεντιάδης η νέα περίπτωση «Φουρθιώτη» - Προστασία με 10 αστυνομικούς και 2 περιπολικά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου


Την περίπτωση Φουρθιώτη θυμίζει η αστυνομική προστασία με 10 αστυνομικούς και δυο περιπολικά που έχει διατεθεί για τη φύλαξη των εισόδων του εργοστασίου Λιπασμάτων, ιδιοκτησίας του γνωστού καταδικασμένου για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Όπως σημειώνει η Τάνια Ελευθεριάδου, ίσως άθελά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Η απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός, διαβάζοντας την απάντηση που του έδωσαν, έχοντας ο ίδιος άγνοια για το θέμα είναι αποκαλυπτική της προστασίας που χαίρει ο Λαυρεντιάδης: η αστυνομία διέθεσε το προσωπικό της γιατί πρόκειται για...χημική βιομηχανία! Η απάντηση προξενεί εύλογα ερωτήματα καθώς η εν λόγω βιομηχανία είναι χημική εδώ και δεκαετίες.
Εκτός των άλλων, ο κ. Υφυπουργός έκανε αόριστα λόγο για ακτιβιστικές ενέργειες σε εταιρεία στο Παλαιό Φάληρο (γεγονός αμφισβητήσιμο), η οποία δεν έχει καμία σχέση με το εργοστάσιο, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει εγγράφως και προφορικώς στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου. Επίσης, αναφέρθηκε σε ακτιβιστικές ενέργειες στην Καβάλα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Καβαλιωτών, χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία για την σοβαρή καταγγελία. Η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε μ' επιτάσεως να ξεκαθαρίσει σε ποιες ακτιβιστικές ενέργειες αναφέρεται, χωρίς να λάβει απάντηση.
Τα ερωτήματα παραμένουν:
-Σε ποια εταιρεία στο Παλαιό Φάληρο έγινε-δήθεν-ακτιβιστική επίθεση και τι σχέση έχει η εταιρεία με το εργοστάσιο Λιπασμάτων;
-Ποιες ακτιβιστικές ενέργειες έγιναν στην Καβάλα, από ποιους και πώς σχετίζονται με τη Λιπασμαοβιομηχανία;
Η κ. Ελευθεριάδου δήλωσε σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου: οι πλάτες που κάνει η Κυβέρνηση στον Λαυρεντιάδη, σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που προχωρά σε ομαδικές απολύσεις, συντηρεί μία χημική βιομηχανία με εργολαβικό προσωπικό, χρωστά εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο, απολαμβάνει αστυνομικής φύλαξης, ΔΕΝ θα περάσουν και θα πολεμηθούν μέχρι τέλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)