to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 01.10.2020

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Το πόρισμα της Επιτροπής για τη Θράκη θα αφορά μόνο τη Θράκη

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, η οποία συζήτησε τα συμπεράσματα της επίσκεψης της προέδρου της Επιτροπής Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή.


Όπως σημείωσε η κ. Ελευθεριάδου, δήλωσε τη διαθεσιμότητα της μετά από τις διαβεβαιώσεις της κ. Μπακογιάννη, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών, πως το τελικό πόρισμα θα συμπεριλαμβάνει και την Καβάλα. Συμπλήρωσε, πάντως, απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Επιτροπής ότι « από την επίσκεψη στη Θράκη τις προηγούμενες μέρες, αλλά και από την πρώτη εντύπωση που έχω σήμερα από την Επιτροπή, καταλήγω στο αντίθετο συμπέρασμα». Ζήτησε, μάλιστα, την εκ νέου διαβεβαίωση της κ. Μπακογιάννη πως όποιο συμπέρασμα εξαχθεί, θα αφορά και την Καβάλα.

Αναφέρθηκε στις έντονες ανησυχίες των φορέων της περιοχής, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αφήνουν να διαφανεί η εξαίρεση της Καβάλας από ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην πρόταση του Επιμελητηρίου Έβρου για δημιουργία τέταρτης ζώνης αυξημένων κινήτρων για τη Θράκη ή εναλλακτικά, για δημιουργία υποπεριοχής στην τρίτη ζώνη, η οποία θα περιλαμβάνει μόνο τη Θράκη.

Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη: «Αυτή η Επιτροπή […] συγκροτήθηκε με ένα και μόνο στόχο, να στηρίξει αναπτυξιακά τη Θράκη και σε ό,τι αφορά τα Περιφερειακά Προγράμματα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή.».

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι οι επιμέρους αναπτυξιακές δυναμικές της Καβάλας δεν θα αξιολογηθούν και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν στοιχείο διαπραγμάτευσης. Η Καβάλα θα ενταχθεί στο σχέδιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ΜΟΝΟ μέσα από πιθανά αναπτυξιακά πακέτα τα οποία θα αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η κ. Ελευθεριάδου επέμεινε να ζητά από την κ. Μπακογιάννη μία ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με την Καβάλα, με την πρόεδρο της επιτροπής να ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σας αυτό παρά μόνο κατά τη διάρκεια της συγγραφής του πορίσματος». Τέλος, καλεί σε  συστράτευση φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μην εξαιρεθεί η Καβάλα από το οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο που θα προκύψει από το πόρισμα της επιτροπής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)