to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 31.01.2022

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν λόγω COVID-19

Καλώ το αρμόδιο Υπουργείο να αποζημιώσει άμεσα, όλους τους παραγωγούς που επλήγησαν λόγω της πανδημικής κρίσης.


Αναλυτικά η δήλωση:

Λίγα και σε λίγους είναι τελικά τα ποσά των αποζημιώσεων, που αφορούν τους αμπελοκαλλιεργητές που επλήγησαν από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση. Παρά τις αυτοαποθεωτικές ανακοινώσεις των τριών κυβερνητικών βουλευτών, η αλήθεια είναι ότι μόλις το 20% των αμπελοκαλλιεργητών θα αποζημιωθεί, καθώς δικαιούνται ενίσχυση μόνο οι καλλιεργητές ποικιλίας Victoria (που αφορά το 18% των καλλιεργούμενων εκτάσεων αμπελιού στο ν. Καβάλας) και ποικιλίας Grimson (που αφορά το 2% των εκτάσεων). Άρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπόλοιπο 80% των εκτάσεων που καλλιεργήθηκαν δεν επλήγη, παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις λόγω πανδημικής κρίσης ήταν καθολικές.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτός οικονομικής ενίσχυσης παραμένει η επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής του ν. Καβάλας, προσθέτοντας ένα ακόμα πλήγμα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Καλώ το αρμόδιο Υπουργείο να αποζημιώσει άμεσα, όλους τους παραγωγούς που επλήγησαν λόγω της πανδημικής κρίσης, συμπεριλαμβάνοντας το υπόλοιπο 80% των αμπελοκαλλιεργειών που εξαιρέθηκαν, της επιτραπέζιας ελιάς τύπου Χαλκιδικής, καθώς και κάθε καλλιέργειας της οποίας τα προϊόντας έμειναν αδιάθετα λόγω της πανδημικής-οικονομικής κρίσης, κυρίως του 2020. Καλώ, επίσης, τους κυβερνητικούς βουλευτές να αφήσουν τις «κατόπιν ενεργειών μου» ανακοινώσεις και να απαιτήσουν την πλήρη και άμεση ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)