to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 04.06.2021

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει έντονα χαρακτηριστικά αυταρχισμού και μονομέρειας

«Η δεξιά πολιτική περιλαμβάνει επιδείνωση των όρων κράτησης, περιστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων και εγκατάλειψη της κοινωνικής επανένταξης, με την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των κρατουμένων, τη γενική συρρίκνωση των αγροτικών φυλακών, το μπλοκάρισμα της κοινωφελούς εργασίας και του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης που προβλέπεται από το 1989»


Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα την «Ολέθρια κυβερνητική πολιτική στο σωφρονιστικό σύστημα».

Όπως σημείωσε, η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του αυταρχισμού και της μονομέρειας. Η δεξιά πολιτική περιλαμβάνει επιδείνωση των όρων κράτησης, περιστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων και εγκατάλειψη της κοινωνικής επανένταξης, με την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των κρατουμένων, τη γενική συρρίκνωση των αγροτικών φυλακών, το μπλοκάρισμα της κοινωφελούς εργασίας και του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης που προβλέπεται από το 1989.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στο πάγωμα όλων των θεσμών εκπαίδευσης των κρατουμένων που εμπλέκονται με εξωστρεφή δράση, την υποβάθμιση των αγροτικών φυλακών με το ν. 4760/2020, με αποτέλεσμα την επιδείνωση διαβίωσης στα κλειστά καταστήματα, την επί της ουσίας κατάργηση της κοινωφελούς εργασίας και την αντικατάσταση της με χρηματικές ποινές, καταλήγοντας λέγοντας ότι η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας, επομένως, για τις φυλακές είναι καθαρά τιμωρητική, σε καμία περίπτωση σωφρονιστική.

Τέλος, σημείωσε τις απευθείας αναθέσεις τη γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, για την οποία, υπενθύμισε ότι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα «αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της και σωρεία απευθείας αδιαφανών αναθέσεων σε εταιρείες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της ανάθεσης». Επίσης, ζήτησε, για μία ακόμα φορά, διευκρινίσεις σχετικά με το αντίγραφο τίτλου σπουδών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από Πανεπιστήμιο της Γαλλίας της κ. Νικολάου, για το οποίο το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις εδώ και ένα χρόνο.

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού, απάντησε στην προσπάθεια σπέκουλας του κ. Πλεύρη σχετικά με την δήθεν αναγνώριση του Κουφοντίνα ως πολιτικού κρατούμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζοντας ότι με τον όρο πολιτικοί κρατούμενοι, εννοούσα αυτούς που φυλακίζονται με απόφαση πολιτικών δικαστηρίων (προσωποκράτηση, άρθρα 1047 επόμενα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε εγώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμαστε τον αυτοπροσδιορισμό συγκεκριμένων κρατούμενων ως πολιτικών. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)