to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 03.12.2020

Πολιτική

Τ. Ελευθεριάδου: Η ΝΔ απαξιώνει τα ΕΛΤΑ μειώνοντας το προσωπικό τους και προχωρώντας σε προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια

Για παιχνίδι κάτω από το τραπέζι κατηγόρησε τη ΝΔ η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου


Για παιχνίδι κάτω από το τραπέζι κατηγόρησε τη ΝΔ η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την τροπολογία  που κατατέθηκε τελευταία στιγμή και αφορά το μέλλον των ΕΛΤΑ. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση νομοθετεί προς όφελος των ιδιωτικών εταιρειών courier, κατηγορώντας τον αρμόδιο Υπουργό ότι δυσφημεί τα ΕΛΤΑ λέγοντας- ψευδώς- ότι βρίσκονται στο «παρά ένα».

Ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια αναβάθμισης δεν έρχεται με μείωση προσωπικού, απολύσεις και εθελουσία έξοδο, διότι, κατά τα άλλα, «το σχέδιο δήθεν μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα ασαφές, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με γνώμονα προφανώς τη μείωση του κόστους, κάτι το οποίο μόνο προς όφελος του ιδιωτικού ανταγωνισμού μπορεί να λειτουργήσει.»

Συμπλήρωσε ότι η αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το «μέλλον των ΕΛΤΑ δεν είναι ούτε η απαξίωσή τους ούτε η παράδοσή τους σε ιδιώτες. Τα ΕΛΤΑ πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και αυτό πρέπει να είναι σαφές και ρητό σε οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης φέρει η Κυβέρνηση. Και κόκκινη γραμμή είναι κάθε χωριό, ακόμα και το πιο απομακρυσμένο, να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ σε προσιτές τιμές. Η Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί σήμερα ότι δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα ή υποκατάστημα και ότι σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζονται τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.»

Τέλος, έκανε λόγο για τον κίνδυνο να ισχύσουν ρουσφετολογικά κριτήρια στις νέες προσλήψεις, κατά παρέκκλιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του γενικού κανονισμού των ΕΛΤΑ, με προσλήψεις ουσιαστικά εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί απέναντι σε κάθε τέτοια λογική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)