to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 09.10.2017

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έχουμε χώρο για νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Για την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης μίλησε στον Τάκη Χατζή στο «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος τ. οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Αλεξιάδης.


Σύμφωνα με τον ίδιο: «υπάρχουν θέματα στη φορολογική μας πολιτική που έχουν εξέλιξη. Υπάρχουν άλλα που δεν έχουμε προλάβει να τα αλλάξουμε.Τον Αύγουστο του 2015 μετά από μια δύσκολη περίοδο πήγαμε σε μια συμφωνία και με βάση αυτή τη συμφωνία πήγαμε στο λαό. Κάναμε τη συμφωνία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015 και πήγαμε στις εκλογές. Πρέπει να αποφασίσουμε: Θα είμαστε διαρκώς σε μια συζήτηση για αυτά που λέγαμε το 2013 και το 2014 ή αυτά που κάναμε τώρα;

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης: «Δεν έχουμε κρύψει ότι είμαστε αριστερό κόμμα με αριστερή πρακτική. Αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε πράγματα».

Την ίδια στιγμή τόνισε: «Μιλάω με τον κόσμο, κυκλοφορώ και συζητάω. Έχουμε αναγκαστεί να εφαρμόσουμε πολιτική που δεν ήταν αυτή που εξαγγείλαμε το 13 και το 14.

Σε ερώτηση αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον νεοφιλελεύθερο πυρήνα απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Εμείς βεβαίως και έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις που δεν είναι στην κατεύθυνση που θέλουμε αλλά το κάναμε για να μην ρίξουμε τη χώρα στα βράχια».

Ο τέως υφυπουργός Οικονομικών μίλησε και για τη ΝΔ: «Οι παρεμβάσεις του Κ. Καραμανλή να πάνε στο Δημόσιο μια σειρά επιχειρήσεις ήταν πολύ σωστές ή για την αλλαγή φύλου το 1976. Έχει, όμως, σχέση η σημερινή ΝΔ με την τότε ΝΔ;»

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Χ. Σπίρτζη περί «απολύσεων» για όσους υπαλλήλους δεν εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο υποστήριξε: «Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Σπίρτζης είναι ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν εκτελούν κάποιες εντολές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν έχουν θέση στη Δημόσια Διοίκηση».

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε και για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου: «Υπάρχουν σίγουρα προβλήματα στο νομοσχέδιο, αλλά πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει στο συνολικό πρόβλημα. Επιμέρους προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η όλη πολιτική αντίφαση είναι αν θα γίνει στα 18 ή στα 15».

Με πληροφορίες newpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)