to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 03.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, οι θετικές οικονομικές ειδήσεις θα αυξάνονται

Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της οι θετικές οικονομικές ειδήσεις θα αυξάνονται εξήγησε μεταξύ άλλων ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Και επισήμανε ότι όσοι θέλουν να τελειώσει γρήγορα αυτή η περίοδος της Βουλής και να πάμε σε εκλογές το κάνουν γιατί θέλουν την παραγραφή αδικημάτων συγκεκριμένων περιόδων.


Ο κ. Αλεξιάδης έφερε ως παράδειγμα για τα θετικά οικονομικά νέα τον αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία που μέσα σε μερικούς μήνες έπεσε κάτω από τα 4.100.000 άτομα που ήταν τον Ιανουάριο και η μείωση είναι κατά 300.000 φορολογούμενους.1


Αυτό δείχνει, όπως επισήμανε, ότι ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί και αντιμετωπίζει με άλλο τρόπο τα οικονομικά του ζητήματα, χωρίς φυσικά να κλείνουμε τα μάτια στο κομμάτι της κοινωνίας που έχει τρομερά προβλήματα. Άλλο δείγμα είναι η αύξηση κάθε μήνα των λιανικών πωλήσεων νέων ΙΧ. Και εξήγησε ότι τον Μάιο η Ελλάδα είχε την τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά πάνω ακόμα και από τη Φινλανδία. 

Σημείωσε δε πως «τα μνημόνια τελείωσαν αλλά όχι η οικονομική κρίση» και πρέπει να κατευθυνθούμε σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις που να δώσουν δυνατότητα βοήθειας σε επιχειρήσεις για αύξηση της απασχόλησης κ.ά. αλλά πρέπει να γίνει δίκαια η κατανομή των οικονομικών βαρών, πιο δίκαιο το φορολογικό σύστημα. 

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως πράγματι υπάρχουν κατηγορίες εισοδημάτων που επιβαρύνονται υπέρμετρα «αλλά αυτό το σύστημα κληρονομήσαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, έγιναν όμως κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης αλλά υπάρχουν και κατηγορίες που έχουν ελαφρυνθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)