to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 22.12.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τ. Αλεξιάδης: Να μη δίνεται πολιτικό άλλοθι σε τρομοκρατικές επιθέσεις (βίντεο)

Στη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου απέναντι στην τρομοκρατία καθώς και στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς αναφέρθηκε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.


Ο κ. Αλεξιάδης καταδικάζοντας την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών τόνισε ότι "είναι αυτονόητο και σαφέστατα καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα. Αυτοί που θέλουν να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη δεν θα τα καταφέρουν" και κάλεσε την ΕΛΑΣ να εντείνει τις προσπάθειες της και να συνεχιστούν οι επιτυχίες της, ώστε «να αποκαλυφθούν οι ανεγκέφαλοι που παίζουν με ανθρώπινες ζωές και να οδηγηθούν αυτοί οι άνθρωποι αυτοί στη δικαιοσύνη».

«Τα μηνύματα των τρομοκρατών δεν θα περάσουν στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο υπογράμμισε ότι:
 
«Όσοι θέλουν να δρουν έξω από τα πολιτικά κινήματα και την πολιτική και με τους δικούς τους όρους διότι το να πλησιάζεις κάποιον στο μισό μέτρο και να τον πυροβολείς ή βάζεις βόμβες διακινδυνεύοντας ανθρώπινες ζωές δεν έχει καμία σχέση ούτε με αγώνες ούτε με την αριστερά. Το θέμα είναι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην οδηγηθούν σε ακροδεξιά παραληρήματα ούτε σε μια λογική φόβου και ανασφάλειας που θέλουν αυτοί να επιβάλλουν.
 
Στην κριτική της αντιπολίτευσης για δήθεν ανοχή της κυβέρνησης και επίθεση στη δικαιοσύνη απάντησε ότι είναι άλλο πράγμα η κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και εντελώς άλλο επίθεση. «Δεν θεωρούμε ότι κάνουμε επίθεση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά κριτική όπως έπραξαν και άλλα κόμματα και είναι σωστό».
 
«Σε καμία περίπτωση δεν ποινικοποιείται η διαμαρτυρία, η τροπολογία που φέραμε ήρθε για να προστατευθούν οι συμβολαιογράφοι σε μια δουλειά που κάνουν στα πλαίσια νόμου που υπήρχε ήδη» πρόσθεσε.
 
«Πρώτη κατοικία δεν βγήκε και δεν πρόκειται να βγει στο σφυρί» υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της –όχι όπως θα θέλαμε- δηλαδή με την έννοια τη σαφούς νομοθετικής διάταξης αλλά υπάρχει επί της ουσίας.
 
Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)