to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 05.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

T. Αλεξιάδης: Αντί για μέτωπο ενότητας στα εθνικά θέματα η ΝΔ επιλέγει την κομματική αντιπαράθεση (βίντεο)

Δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για κομματική αντιπαράθεση τόνισε o συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε χθεσινή παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ ενώ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις κατασχέσεις.


«Η αντιπολίτευση επιλέγει να εμπλέκει τα εθνικά ζητήματα –ένα οξύ πρόβλημα- σε μια κομματική αντιπαράθεση. Τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα δεν βοηθάνε οι αντιπαραθέσεις. Είναι κρίμα αντί για ένα μέτωπο εθνικής ενότητας και συνεννόησης σε κάθε λέξη η αξιωματική αντιπολίτευση να αναδεικνύει τις τεράστιες ιδεολογικές μας διαφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα απαντώντας για τις κατασχέσεις ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι «πάντα γίνονταν». Όπως ανέφερε σχετικά «η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις στο θέμα της διαχείρισης των χρεών. Έχει προστατέψει μεγάλη κατηγορία των πολιτών από ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν έφερε η ίδια αλλά υπήρχε από την δεκαετία του 1970. Τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν χειρόγραφα τώρα ηλεκτρονικά».

Εξήγησε ότι υπάρχουν «δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις λογαριασμών. Δέσμευση γίνεται από την Εφορία μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν μπορεί να κινηθεί ο λογαριασμός μέχρι να προχωρήσει νομικά η ιστορία. Η διαδικασία των κατασχέσεων σημαίνει ότι αν κάποιος χρωστάει στην Εφορία και έχει επιστροφή ΦΠΑ 300 ευρώ θα του δεσμευθούν το ποσό αυτό με τη διαδικασία των συμψηφισμών.  Με την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ή με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ για ρύθμιση χρεών κάτω από 50.000».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)