to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 23.09.2021

Διεθνή

SZ: H EE εισάγει ενιαίο καλώδιο φόρτισης για κινητά τηλέφωνα

Το σχέδιό της για ενιαίο σύστημα φόρτισης στα κινητά τηλέφωνα θα παρουσιάσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πρόκειται για ένα σχέδιο οδηγιών που θα αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν στο μέλλον καλώδια USB-C για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, tablet, καμερών, ακουστικών και κονσόλων παιχνιδιών.

Tο USB-C είναι ο τύπος καλωδίου που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται συχνότερα σε τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο,  η Apple  χρησιμοποιεί lightning καλώδια για τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται το προσχέδιο της οδηγίας, ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η ζωή των καταναλωτών. Κάθε βύσμα θα πρέπει να χωράει σε όλα τα τηλέφωνα ή τα tablet. Ο κανονισμός απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να πωλούν κινητά τηλέφωνα χωρίς φορτιστή. Η Κομισιόν ελπίζει ότι οι πελάτες θα αγοράσουν τηλέφωνο μόνο εάν έχουν ήδη στο συρτάρι τους φορτιστή και καλώδιο.

Συνολικά, η νομική πράξη, την οποία πρέπει να εγκρίνουν τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αποφυγή 980 τόνων ηλεκτρονικών απόβλητων ετησίως ενώ οι πολίτες γλιτώνουν από έξοδα 250 εκατ. ευρώ ετησίως.

O αγώνας αυτός των Βρυξελλών για ενιαίο σύστημα φόρτισης έχει μακρά ιστορία.

Δεδομένου ότι η ΕΕ είναι μια σημαντική αγορά για παρόχους, όπως η Apple, οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. Άλλωστε θα ήταν ακριβό για τις εταιρείες να κατασκευάζουν διαφορετικά καλώδια ανάλογα με την περιοχή.

Όπως αναφέρει η SZ, προβλέπεται μία μεταβατική περίοδο διάρκειας δύο ετών έτσι ώστε εταιρείες όπως η Apple, που ήταν πάντα αντίθετη με τις νομικές απαιτήσεις, να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Το επιχείρημα της Apple είναι ότι οι δεσμεύσεις της βιομηχανίας και οι αυστηρές απαιτήσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις καινοτομίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)