to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:47 | 15.02.2023

Πολιτική

Συζήτηση-όνειδος για τη χώρα σήμερα στις Βρυξέλλες: «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου»

Ανησυχία καταγράφεται στο Ευρωκοινοβούλιο για την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα μέσω των αποδεδειγμένων πλέον τηλεφωνικών υποκλοπών - Τη συζήτηση στην Ευρωβουλή την Τετάρτη 15/2 μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου


Κόλαφο για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα αποτελεί η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου με θέμα: «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Η συζήτηση αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Θα μιλήσουν στην Ολομέλεια ο Αντιπρόεδρός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ αρνείται συστηματικά να ασχοληθεί το Εθνικό Κοινοβούλιο με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, στο Ευρωκοινοβούλιο καταγράφεται ανησυχία όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας των πολιτικών ομάδων, για την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα μέσω των αποδεδειγμένων πλέον τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα αυτά, θα συζητηθούν την Τετάρτη, στις 14:00 ώρα Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως και η πρόσφατη επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστου Ράμμου για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αλλά και η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στη  χώρα μας.

Στη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη, θα μετάσχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να αποτυπωθεί ο έντονος προβληματισμός για την έλλειψη πολυφωνίας των ΜΜΕ στη χώρα μας, όπως καταγράφεται και στην κατάταξη της Ελλάδας από την οργάνωση “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” στην 108η θέση αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου.

Οι προσπάθειες να αποτραπεί η συγκεκριμένη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κινήσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, έπεσαν στο κενό

Η συζήτηση της Τετάρτης θα αποκαλύψει πτυχές της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας σε σχέση με το Κράτος Δικαίου, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αλλά και την ελευθερία του Τύπου. Στις 28 Φεβρουαρίου άλλωστε, η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα παράνομα λογισμικά (PEGA) καλεί σε ακρόαση τους επικεφαλής  των Ανεξαρτήτων Αρχών ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο, για να καταθέσουν για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, 14:00’ ώρα Ελλάδας, μέσω του site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ελληνική διερμηνεία. ΕΔΩ το link.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)