to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:03 | 14.11.2012

Κοινωνία

Συζήτηση με Βαλλιανάτο-Μπίστη: «Είμαστε ρατσιστές στην Ελλάδα;»

Δημόσια ανοιχτή αντιπαράθεση για τα αίτια του ρατσισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής του θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (λεωφ. Συγγρού 107-109), την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, από τις 7.00 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ.



Ρατσιστικές συμπεριφορές και βίαια επεισόδια. Καταπάτηση δικαιωμάτων ευπαθών ομάδων, απαγόρευση εισόδου σε θέατρα και άλλα παρόμοια περιστατικά είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας και των καθημερινών συζητήσεων στην Ελλάδα. Πώς στέκεται η κοινωνία μας απέναντι στον Άλλον, απέναντι στον ξένο, απέναντι στο διαφορετικό; Σε τι οφείλεται η έξαρση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού; Αποτελούν εγγενή χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας; Σχετίζονται με την κουλτούρα και την παιδεία μας; Ευθύνεται η κρίση γι' αυτά; Πώς εξηγείται η ανοχή προς τον ρατσισμό και η υποστήριξη ρατσιστικών απόψεων και συμπεριφορών που εκφράζονται από κόμματα της Ακροδεξιάς;


Τα ερωτήματα θα απασχολήσουν δημόσια ανοιχτή αντιπαράθεση για τα αίτια του ρατσισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής του που θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (λεωφ. Συγγρού 107-109), την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, από τις 7.00 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ.

Υπέρ της πρότασης «Στην Ελλάδα είμαστε ρατσιστές» τοποθετούνται ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, δημοσιογράφος, και ο Κωστής Παπαϊωάννου, τέως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Κατά της πρότασης μιλούν η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός κυβέρνησης Σημίτη. Το ντιμπέιτ συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος.

Πηγή: Το Βήμα



Η κατηγορία Ρατσισμός στο left.gr πάντως είναι μακροσκελέστατη...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)