to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 19.01.2022

Πολιτική

Δείτε τη συζήτηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Σύμφωνο Σταθερότητας, ακρίβεια και προσβολές στο κράτος δικαίου (βίντεο)

Μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube.


Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργάνωσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, στις 20.30 ώρα Ελλάδας, εκδήλωση – συζήτηση σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη συγκυρία, όπως είναι η εκλογή του νέου Προεδρείου του ΕΚ. Παράλληλα η συζήτηση θα επικεντρωθεί και στο ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, και την ανάγκη υπεράσπισης του από τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται.

Η απώλεια του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, η εκλογή του νέου Προεδρείου του σώματος, η στάση της Ευρωομάδας της Αριστεράς και το παρασκήνιο, οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης οι εξελίξεις σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ευρώπη με τα τρανταχτά παραδείγματα κρατών - μελών όπως η Πολωνία και η Σλοβενία αλλά και οι εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου καθώς και οι διωγμοί που υφίστανται οι δημοσιογράφοι αλλά και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, θα συζητηθούν με επίκεντρο την Ολομέλεια στο Στρασβούργο από δημοσιογράφους με τους δύο Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Παπαδημούλη και Κώστα Αρβανίτη. 

Η συζήτηση θα είναι διαδραστική, αφού μέσω των σελίδων της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Facebook και στο YouTube οι Ευρωβουλευτές θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά.

Ø  Πως αποτιμά η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το αποτέλεσμα της εκλογής του νέου Προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου;

Ø  Που ομοιάζει και που διαφέρει η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, από την αντίστοιχη σε άλλα Κράτη-Μέλη; Τί μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση των δραματικών παραβιάσεών του;

Ø  Πώς γίνονται αντιληπτές στα ευρωπαϊκά φόρα οι παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα; Τι ρόλο παίζουν τα SLAPPs και οι διώξεις κατά δημοσιογράφων στην ελευθερία του Τύπου και την ποιότητα του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας;

 

Συμμετέχουν από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

·         Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

·         Κώστας Αρβανίτης,  μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν επίσης και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα και θα απευθύνουν ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους ομιλητές της εκδήλωσης.

 Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

·         Syriza European Parliament @SYRIZAEP

(https://www.facebook.com/syrizaep)

·          Δημήτρης Παπαδημούλης @papadimoulis

·         (https://www.facebook.com/papadimoulis)

·         Κώστας Αρβανίτης@Arvanitiskosta

(https://www.facebook.com/arvanitiskosta)

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω YouTube στη σελίδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

·         https://www.youtube.com/channel/UCx8UPCwjLXbnMAzK845mckw

 

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)