to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 20.05.2020

Διεθνή

Σύστημα ιχνηλάτησης επαφών για τον κορωνοϊό υποσχέθηκε μέχρι την 1η Ιούνη ο Τζόνσον

Μέχρι την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της Ώρας Ερωτήσεων στον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.


Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε τις επικρίσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιέρ Στάρμερ, ότι η χώρα δε διαθέτει εδώ και πολλές εβδομάδες ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης, προκαλώντας την απάντηση του πρωθυπουργού: «Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα έχουμε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει, θα μας βοηθά, σημαντικά να νικήσουμε αυτή την ασθένεια και να προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά».

Όπως πρόσθεσε, μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχουν προσληφθεί 25.000 άτομα, που θα μπορούν να ιχνηλατούν τις επαφές 10.000 νέων περιστατικών την ημέρα.

Τη δήλωση του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε στη συνέχεια και εκπρόσωπός του, κάνοντας λόγο για «σταθερή δέσμευση».

363 οι νεκροί σήμερα

Για πρώτη φορά από το Μάρτιο ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό σε νοσοκομεία της χώρας είναι μικρότερος από 10.000, σημείωσε ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πάουις, στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία, και πρόσθεσε ότι παρ’ όλο που ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων αυξάνεται, ο αριθμός των νέων περιστατικών είναι σταθερά πτωτικός.

Ανακοινώνοντας τα δεδομένα του τελευταίου 24ωρου για την πανδημία στη χώρα, ο υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, ανέφερε 363 νέους θανάτους, που ανεβάζουν το σύνολο των απωλειών σε ζωές στις 35.704. Χθες πραγματοποιήθηκαν 177.216 διαγνωστικά τεστ, και επιβεβαιώθηκαν 2.472 θετικά περιστατικά. Δήλωσε επίσης, ότι εφόσον έχει διασφαλιστεί ότι το NHS δεν ξεπερνά τις δυνατότητές του, το προσωπικό του θα μπορεί πλέον να επιστρέφει και στα υπόλοιπα καθήκοντα.

Ανακοίνωσε επίσης τη μετάθεση για το φθινόπωρο της ανακοίνωσης της λίστας τιμής προς εξέχοντα πρόσωπα, που λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή μέλη του προσωπικού του NHS και άλλοι που έχουν προσφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, δημιουργείται μία ειδική ομάδα, της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος, που θα έχει στόχο την επανεκκίνηση του τομέα ψυχαγωγίας και αναψυχής στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)