to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:03 | 21.04.2013

Διεθνή

Σύσταση Κέρι προς Ερντογάν να καθυστερήσει την επίσκεψή του στη Γάζα

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι συνέστησε σήμερα στον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να καθυστερήσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του το Μάιο στη Λωρίδα της Γάζας.


«Είπαμε στον πρωθυπουργό ότι θα ήταν καλύτερα να καθυστερήσει την επίσκεψη αυτή», δήλωσε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στη Κωνσταντινούπολη με τον κ. Ερντογάν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Πιστεύουμε ότι η στιγμή είναι πραγματικά κρίσιμη, πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε για πιο ευνοϊκές συνθήκες», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε πάντως την πρόθεσή του να μεταβεί στο τέλος Μαΐου στη Γάζα, όπου ασκεί την εξουσία το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, μετά από μια προγραμματισμένη επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Μαΐου. Όμως η Φατάχ, το κίνημα του Αμπάς, επέκρινε το σχέδιο αυτό λέγοντας ότι ενισχύει τη διαίρεση μεταξύ των Παλαιστινίων.

Αναφερόμενος στους Παλαιστινίους ο Τζον Κέρι εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος Αμπάς θα βρει έναν καλό διάδοχο του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλάμ Φαγιάντ.

«Μιλήσαμε για τη διαδοχή του Φαγιάντ, και ο κ. Αμπάς κατανοεί τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αμπάς θα βρει το κατάλληλο πρόσωπο για το αξίωμα αυτό», τόνισε.

«Ο Φαγιάντ είναι προσωπικός φίλος, μια μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη των Παλαιστινίων. Λυπούμαστε που τον βλέπουμε να αποσύρεται», σημείωσε.

«Είναι ένας άνθρωπος ποιότητας. Τούτου λεχθέντος, αυτό το όνειρο, αυτές οι προσπάθειες υπερβαίνουν τον ένα μόνο άνθρωπο, και δεν εξαρτώνται από ένα μόνο άνθρωπο. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, διότι ο στόχος που επιδιώκουμε υπερβαίνει τον ένα μόνο άνθρωπο», τόνισε ο Τζον Κέρι.

Πηγή: matrix24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)